Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girince fiyatlar düştü

Rusya'nın tek taraflı olarak askıya aldığı tahıl koridoru Türkiye'nin yeniden devreye girmesi ile birlikte yeniden çalışmaya başladı. Erdoğan'ın çabalarına dikkat çekilerek; anlaşmanın ardından tahıl fiyatlarında düşüş yaşandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girince fiyatlar düştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girince fiyatlar düştü
GİRİŞ 03.11.2022 08:55 GÜNCELLEME 03.11.2022 09:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya tarafından 29 Ekim'de güvenlik sorunu gerekçe gösterilerek askıya alındığı duyurulan tahıl anlaşması yeniden devrede.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesi ile çözülen kriz, uluslararası basınında geniş yer buldu.

İngiliz BBC bu gelişmeyi "Rus U dönüşü" başlığı ile duyurdu. Haberde, "Rusya, Karadeniz üzerinden tahıl ihracatına desteğini askıya almasından günler sonra, anlaşmaya katılımını yeniden başlatmak için Türkiye ile anlaştı" denildi.

Al Jazeera haberinde ilk anlaşmanın da Türkiye'nin çabaları ile yapıldığına vurgu yaptı.

ZELENSKİ'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Ukrayna basını ise, Devlet Başkanı Zelenski'nin tahıl anlaşmasının devam etmesi için oynadığı aktif rol için Erdoğan'a teşekkür ettiğini yazdı.

Alman DW haberi, "Rusya tahıl anlaşmasına geri döndü" başlığı ile okurlarına duyurdu. Haberde bu gelişmenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AK Parti'nin meclis grup toplantısında açıkladığı bilgisinin altı çizildi.

"TÜRKİYE'NİN ARTAN ETKİSİNİ GÖSTERİYOR"

İngiliz Guardian gazetesi Rusya'nın geri adım attığına vurgu yaptı ve şu yorumda bulundu: "Rus lider geri adım attı ve bu hareket aynı zamanda Türkiye'nin artan etkisini de gösteriyor."

ALMAN DERGİDEN ERDOĞAN VURGUSU

Alman Focus dergisinin internet edisyonu ise, "Rusya yeniden tahıl anlaşmasına katılıyor. Görünen o ki yine bir adamın arabuluculuk çabalarının rolü büyük: Recep Tayyip Erdoğan" ifadelerine yer verdi

France 24 bu gelişmeyi, "Rusya, Erdoğan'ın arabuluculuğunun ardından tahıl anlaşmasına yeniden katıldı" başlığı ile okurlarına duyurdu.

ANLAŞMA SONRASI FİYATLAR DÜŞTÜ

ABD merkezli Bloomberg, anlaşmanın ardından tahıl fiyatlarında düşüş yaşandığını yazdı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    bi bizde düşmüyor fiyatlar nasıl iş bu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları'ndan Netanyahu açıklaması! Ebu Ubeyde iddialara son noktayı koydu
Avrupa devi Filistin bayrağıyla şampiyonluk kutladı