UNESCO: Meşhur buzullar 2050'ye kadar yok olacak

UNESCO; aralarında İtalya'daki Dolomitler, ABD'deki Yosemite ile Yellowstone parkları ve Tanzanya'daki Kilimanjaro Dağı'nın da yer aldığı bazı meşhur buzulların küresel ısınma nedeniyle 2050 yılına kadar yok olacağı tahmininde bulundu.

UNESCO: Meşhur buzullar 2050'ye kadar yok olacak
UNESCO: Meşhur buzullar 2050'ye kadar yok olacak
GİRİŞ 03.11.2022 09:18 GÜNCELLEME 03.11.2022 09:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO), 50 Dünya Mirası alanında izlediği yaklaşık 18 bin 600 buzulun 3'te 1'inin 2050 yılına kadar yok olacağını tahmin ediyor.

Teşkilat, geriye kalan buzulların ise ancak küresel sıcaklık artışının 1,5 santigrat derecenin altında tutulması halinde kurtarılabileceğini belirtiyor.

UNESCO'nun Dünya Mirası'na aldığı buzullar, dünyadaki tüm buzulların yüzde 10'unu oluşturuyor ve küresel turizmin odak noktaları olarak biliniyor.

Konuya ilişkin raporun baş yazarı Tales Carvalho, Dünya Mirası buzullarının her yıl ortalama 58 milyar ton buz kaybettiğini, bunun da deniz seviyesinin yüzde 5 yükselmesine neden olduğunu ifade etti.

Carvalho, büyük buzulların erimesinin önüne geçilmesi için en önemli koruyucu önlemin karbon emisyonlarını büyük ölçüde azaltmak olacağına dikkat çekti.

KAYNAK: NTV
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Müslim 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesin 58 milyar ton buzulun eridiğini ölçmüşünüzdür zaten ya neyse…. Siz dünyayı rahat bıraksanız dünya yaşanabilir bir yer olurdu zaten.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk donanmasına kritik güç: Füze sayısı iki katına çıkıyor
KAAN için kritik millileştirme: Hedefler yerli sistemle vurulacak