Yunanistan’ın Ayasofya hazımsızlığı! Skandal çağrı!

Tam 2 yıl önce yeniden camiye dönüştürülen Ayasofya’nın ibadete açılışı, Yunanistan’da huzursuzluk yaratmaya devam ediyor.

Yunanistan’ın Ayasofya hazımsızlığı! Skandal çağrı!
Yunanistan’ın Ayasofya hazımsızlığı! Skandal çağrı!
GİRİŞ 05.11.2022 18:32 GÜNCELLEME 05.11.2022 18:32
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin bundan tam 2 yıl önce Ayasofya Camii'nin ibadete açılacağını müjdelemesi, Yunanistan'da rahatsızlığa neden olmaya devam ediyor.

Ayasofya'nın yeniden ibadete açıldığı 24 Temmuz 2020 tarihinden bu yana gerek Yunan hükümeti gerekse Yunan medyası, birçok karalama kampanyasına imza atmaya çalıştı. Ayasofya Camii'ne ilişkin küstah ifadeler kullanmaktan çekinmeyen Yunan basınında bir kez daha skandal sözlere imza atıldı.

KÜSTAH İFADELER KULLANILDI

Türkiye karşıtı söylemleriyle bilinen Yunan Proto Thema gazetesi, hadsiz bir Ayasofya çağrısında bulundu.

Yunan gazete, Ayasofya'nın tahrip edildiğini iddia eden haberinde, UNESCO'ya da çağrıda bulundu. Proto Thema, daha önce bazı yanlı Türk sitelerinde yer alan "Ayasofya tahrip ediliyor" iddialarını kaynak göstererek yaptığı çağrıda Ayasofya'nın anıt olarak ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Ortodoks Parlamentolararası Asamblesi Başkanı Dr. Maximos Charakopoulos'un sözlerine yer veren gazete, UNESCO Dünya Kültür Mirası Merkezi Temsilcisi Berta de Sancristobal ile Paris'teki merkezinde yaptığı görüşmede Ayasofya'nın tehlikede olan anıt ilan edilmesini istediğine yer verdi.

İBADETE AÇILMASINI "SAYGISIZLIK" OLARAK NİTELENDİRDİLER

"Ayasofya'nın saygısızca camiye çevrilmesi sadece tarihi gerçeğe hakaret değil, anıta doğrudan bir tehdit oluşturuyor." İfadelerini kullanan Charakopoulos, "Ayasofya tehlikede olan anıt ilan edilmelidir. İşte bu yüzden UNESCO Dünya Kültür Mirası Merkezi temsilcisine, anıtın camiye dönüştürülmesinden sonra uğradığı ve şu anda kurumlar ve Türk medyası tarafından doğrudan aktarılan zararları hakkında bilgi verdim. UNESCO temsilcisine bu felaketleri anlatan yayınlarla ayrıntılı bir durum gönderdim." sözlerini sarfetti.

KAYNAK: SABAH
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    600 senedir bakmışım yıkilmamış şimdi imkanlar daha geniş niye yıkalım ve aptal Yunan. Sizden çok bize camilik yapan yere sizden çok çok daha iyi bakar ve saygı duyarız. Ora Allah c.c evi.
    Cevapla
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofyanın akıbetini Türk halkı belirledi.Gerisi hava cıva.
    Cevapla
  • DERVİŞBABA 1 yıl önce Şikayet Et
    Suç sizde değil, Suç birlik olamayan, haçlıya siyoniste hizmet eden İslam aleminin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizene yikilirsa yikilsin
    Cevapla
  • ZEYBEK 1 yıl önce Şikayet Et
    gudurun Yunan itleri ve içimizdeki Yunan destekçisi İslam ve ecdat düşmanları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!