İran SİHA'ları savaşın seyrini değiştirdi... Zelenskiy itiraf etti

Rusya'nın İran'dan aldığı SİHA'ları kullanmaya başlaması savaşta üstünlük kurmaya başlayan Ukrayna'yı zora soktu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "İran'ın saldırgana (Rusya) silah tedariki olmasaydı şimdi barışa daha yakın olurduk." dedi

GİRİŞ 07.11.2022 09:14 GÜNCELLEME 07.11.2022 14:10
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajda, AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ile yaptığı telefon görüşmesinde AB'nin Ukrayna'ya makro-finansal destek sağlaması konusunda detayları ele aldıklarını söyledi.

İran'ı Rusya'ya silah tedarik etmek ve böylece savaşı uzatmakta suçlayan Zelenskiy, Leyen ile konuşmasında bu konuyu da görüştüklerini ve dünyanın İran'a tepki göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Zelenskiy, "İran'ın saldırgana (Rusya) silah tedariki olmasaydı şimdi barışa daha yakın olurduk." ifadelerini kullandı.

Ukrayna ile İran arasında İHA krizi büyüyorUkrayna ile İran arasında İHA krizi büyüyor

İran: Rusya'ya İHA'ları savaş başlamadan önce vermiştikİran: Rusya'ya İHA'ları savaş başlamadan önce vermiştik

Rus güçlerinin bugün Ukrayna'da düzenlediği saldırılarda tekrar İran üretimi İHA'lar kullandığını kaydeden Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'da enerji altyapılarını hedef almaya devam ettiğini söyledi.

Zelenskiy, altyapı hasarı nedeniyle ülke genelinde 4,5 milyon aboneye elektrik verilmediğini, sorunların çözülmesi için hükümet yetkilileri ile toplantı düzenlediğini belirterek, "Her senaryoyu ayrıntılı olarak ele aldık ve uygun önlemleri hazırladık." dedi.

Rus güçlerinin en yoğun saldırıları Donetsk cephesine düzenlendiğini belirten Zelenskiy, "Düşman orada ciddi kayıplar veriyor ama her şeye, her türlü kayıplara rağmen paralı askerlerini ölüme sürmeye devam ediyor." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23
  • CENGIZ 1 yıl önce Şikayet Et
    begenelım veya elesıtırelım ıyı ıs cıkarmıslar.bır sey degısır hersey degısır dıye bosuna soylenmemıs.gucluysen varsın,degılsen malum.
    Cevapla
  • gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    iran şeytan cumhuriyetine yakışanı yapmış
    Cevapla
  • iso 1 yıl önce Şikayet Et
    Altta biri iran müslüman ülke demiş peh peh.. Müslüman ülkeyse neden ermenistan tarafına yardım etti.. Müslüman ise neden müslüman zerbaycanın yanında durmadı. İran şeytan bir ülkedir Vesselam...
    Cevapla
  • Erima 1 yıl önce Şikayet Et
    osmanli ile ahmet duman, neyin kafasini yasiyorsunuz siz. bize en buyuk zarari hep iran verdi. adamlar ermenistana bile destek verdiler azerbaycana karsi. anti emperyalistmis, kimseye bir mermi bile sikmiyorlar.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    İran anti siyonist/emperyalist bir ülke ve Müslümanların yüzakı bir ülkedir. Kafir değilse siz o duruma düşersiniz ki düştünüz de. Zavallılık akıyor her yerinizden. Gurbetçiymiş. Paralı ve ya parasız siyonizmin tetikçiliğini yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • Ahmet Duman 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de bir yerlere silah satıyor ve övünüyorsunuz. İran satınca şeytan. Takdir edemiyorsunuz bari HAKKINI VERİN. İranı anti siyonist/emperyalist olduğu için aşağılıyorsunuz sizi gidiler.
    Cevapla
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha üstün Sihaları yada kamikaze dronları Ukraynaya verebilecekken buna seyirci kalmaları batılı güçlerin kirli planlarını açıkça ortaya koyuyor.
    Cevapla
  • Alican Martı 1 yıl önce Şikayet Et
    ukraynalılar satanistler. iran şeytana karşı savaşan bir ülke. ruslar haklılar. neo naziler ruslara karşı soykırım yapmaya kalkıştılar. bizim de türkmenlere azerilere soydaşlarımıza saldırılsa aynısını yaparız.
    Cevapla
  • Özgür biri 1 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın da suyu ısındı inşallah iç çatışma için Avrupa ve Ukrayna elinden geleni yaparsa kâfir İran 1 gün bile rahat uyumaz.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    İran anti siyonist/emperyalist bir ülke ve Müslümanların yüzakı bir ülkedir. Kafir değilse siz o duruma düşersiniz ki düştünüz de. Zavallılık akıyor her yerinizden. Özgürmüş. Paralı ve ya parasız siyonizmin tetikçiliğini yapıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı