Zelenski'den Netanyahu'ya Kiev daveti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İsrail'de seçimlerden galip çıkan Binyamin Netanyahu'yu Kiev'e davet etti.

Zelenski'den Netanyahu'ya Kiev daveti
Zelenski'den Netanyahu'ya Kiev daveti
GİRİŞ 08.11.2022 09:20 GÜNCELLEME 08.11.2022 10:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamaya göre, Zelenski ile Netanyahu arasında pazartesi akşamı bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Seçimlerdeki başarısından dolayı kendisini kutlayan Zelenski'e teşekkür eden Netanyahu, görüşmede seçim kampanyasında söz verdiği gibi, göreve geldikten sonra Ukrayna sorunu hakkında ciddi düşüneceğini tekrar etti.

Öte yandan görüşmeye ilişkin Twitter hesabından paylaşım yapan Zelenski, Netanyahu'ya Ukrayna ile İsrail'in, iki ülkenin karşı karşıya olduğu güvenlik sınamalarıyla uyumlu düzeyde bir ilişkisi olmasını temenni ettiğini aktardı.

İsrail gazetesi Yediot Aharanot ise, adını açıklamayan Ukraynalı yetkililerden edindiği bilgiyle, Zelenski'in Netanyahu'dan ülkesinin İsrail silahları istediğini ve kendisini Kiev'e davet ettiğini aktardı.

Binyamin Netanyahu, seçim kampanyasında yaptığı bir açıklamada, seçilmesi durumunda Ukrayna'ya İsrail'den silah desteği vermeyi düşüneceğini dile getirmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    zelinski işin bitti erkeklik yapmayı bırakta halkını katlettirtme bugün seçim var ABD de tramp gümbür gümbür geliyor zaten açıklama yaptı Ukrayna'ya tek kuruş yardım yapmam anlaşsın barışsın diyor vatandaşa yazık yakında Putin seni temizler yerine gelenle barış imzalar haberin olaaaaa
    Cevapla
  • Bjk 1 yıl önce Şikayet Et
    İt netanyahu rusyaya havlayamaz bile
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Filistinli katlini bırakırda Rus kaletmek için Ukraynaya gider katil..
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay arkadaş, zeöenskiy kadar yalaka, dilenci, omurgasız bir devlet başkanı olabilir mi. Madem savaş yapamıyorsun neden rusyaya kafa tutuyorsun şarlatan
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ikiside emmi usaklari normal birbirlerine gidip gelmeleri hatta putin de bunlarin yeki genc politika yetisdirme okulundan mezun olma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'