AB'den skandal Doğu Akdeniz hamlesi!

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki arama faaliyetlerinin yetkisiz olduğu gerekçesi ile uyguladığı kısıtlayıcı tedbirleri 1 yıl uzatma kararı aldı.

AB'den skandal Doğu Akdeniz hamlesi!
AB'den skandal Doğu Akdeniz hamlesi!
GİRİŞ 08.11.2022 16:35 GÜNCELLEME 08.11.2022 16:35
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama çalışmalarını gerekçe göstererek uyguladığı kısıtlayıcı tedbirleri 1 yıl uzatma kararı aldı.

AB Konseyinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki arama faaliyetlerinin yetkisiz olduğu iddiasıyla Şubat 2020'de iki Türk vatandaşı için alınan yaptırım kararının 12 Kasım 2023'e kadar uzatıldığı bildirildi.

AB'nin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) görevlisi iki kişi hakkındaki kısıtlayıcı tedbirleri; seyahat yasağını, varlıkların dondurulmasını ve fon yasağını öngörüyor.

AB Konseyi, 18 Ekim 2019'da "Doğu Akdeniz'de yaşa dışı sondaj faaliyetlerinden sorumlu gerçek ve tüzel kişileri hedef alan kısıtlayıcı tedbirlerin devreye sokulması" konusunda anlaşmıştı.

Şubat 2020'de de TPAO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ferruh Akalın ile TPAO Arama Daire Başkanlığı Müdür Yardımcısı Ali Coşkun Namoğlu'na "Doğu Akdeniz'de hidrokarbon arama faaliyetlerini planlama, yönetme ve uygulamadan" sorumlu oldukları için kısıtlayıcı tedbirler uygulama kararı alınmıştı.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 12
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz de gidin AİHM ' den adalet dilenin !
    Cevapla
  • Selcuklu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak denizde kıyısı olmayanlar dahi konuşmaya başladı. Yunan ab üyesi diye haksız olduğu halde haklı çıkarmaya çalışıyorlar, bunlar ne biçin insan,ak denizi kimseye yedirmeyiz buna ab değil,abd dahi engelleyemez.
    Cevapla
  • Horlama 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber Türkiye deki tüm TV kanalları millete anlatmalı... Avrupa Akdeniz'de bizim alana el koymak istiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    it ürür kervan yürür
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    AB YARGI ORGANI GİBİ DAVRANIYOR böyle bir yapıyı ab den başka hiç bir yerde herhalde göremezsiniz her şeye bunlar karar vermek istiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Alman Cumhurbaşkanı Ankara'da! Başkan Erdoğan resmi törenle karşıladı
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var