Fransız gazetesinden Katar'la ilgili çirkin karikatür

2022 FIFA Dünya Kupası'nın başlamasına sayılı günler kala Fransa'da yayımlanan karikatürde Katarlı futbolculara "terörist" benzetmesi yapıldı. Karikatürün yayımlanmasının ardından ırkçılıkla suçlanan gazeteye tepki gösterildi.

Fransız gazetesinden Katar'la ilgili çirkin karikatür
Fransız gazetesinden Katar'la ilgili çirkin karikatür
GİRİŞ 09.11.2022 07:44 GÜNCELLEME 09.11.2022 10:46
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Fransa'da bir gazetede Katar milli futbol takımını "terörist" olarak tasvir eden bir karikatürün yayımlaması tepkilere neden oldu.

Le Canard Enchaine adlı gazetedeki karikatür, Katar'ın 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmasına günler kala yayımlandı.

Gazetenin ekim sayısındaki karikatürde, "Katar" formaları giyen, ellerinde pala, silah ve roketatar taşıyan 7 sakallı kişi futbol oynarken tasvir ediliyor.

Karikatürize edilenlerden biri patlayıcı bağlı kemer takarken, beşinin mavi cübbe ve ikisinin siyah gömlek giydiği, kar maskesi taktığı anlaşılıyor. Karikatürde ayrıca Katar "otoriter emirlik"le suçlanıyor.

Karikatür, sosyal medya platformlarında tepkilere neden oldu.

Twitter'da bir kullanıcı, "Le Canard Enchaine, bariz ırkçılığını ve nefretini sergileyen aşağılık bir karikatür yayımladı" değerlendirmesinde bulundu.

2022 FIFA Dünya Kupası'na 20 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında ev sahipliği yapacak Katar, Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ilk Arap ve Orta Doğu ülkesi olacak.

Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani geçen ay Dünya Kupası öncesinde ülkesine yönelik "eşi benzeri görülmemiş" eleştiri kampanyasına tepki göstermişti.

Yine Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani de ülkesinin Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmasına yönelik eleştirileri "ikiyüzlülük" olarak tanımlamıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 71
  • Lö Şalgam 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransızlar afrikada katliam yapıp bit ve kene gibi oraları sömürdüler. Kendilerini çizseler birkaç cilt karikatür ansiklopedisi çıkar.
    Cevapla
  • sivribiber 1 yıl önce Şikayet Et
    B,t yavrusu Fransızlar
    Cevapla
  • dede korkut 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem de Fransa'da...Fransa'nın sembolü ne? Horoz. Horoz ne yapar? İki ayağı da kendi pisliğinde olduğu halde, yine de öter
    Cevapla
  • Sermet 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes karşısındakini kendisi gibi bilir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröristin önde gidenleri başkalarını terörist olarak görüyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstifa etmemek için direniyor! Mehmet Büyükekşi'nin yeni açıklamaları pes dedirtti
Çin'de otoyol çöktü: Onlarca ölü ve yaralı var