Çin lideri Xi'den orduya "savaşa hazır olun" talimatı

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping (Şi Cinping), ülkenin güvenlik açısından artan istikrarsızlık ve belirsizliklerle karşı karşıya olduğunu belirterek, "ordunun muharebe kabiliyetini artırması ve savaşa hazırlıklı olması gerektiğini" belirtti.

GİRİŞ 09.11.2022 08:31 GÜNCELLEME 09.11.2022 09:09
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Çin Devlet televizyonu CCTV'nin haberine göre Xi Jinping, Çin Halk Kurtuluş Ordusunun (ÇHKO) komuta karargahı olan Merkezi Askeri Komisyonun (MAK) müşterek harekat merkezini ziyaret etti.

Yeni dönemde Çin ordusunun zorlu ve ağır bir görevle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Xi, "Tüm silahlı kuvvetler, tek ve en temel kriter olarak muharebe kabiliyetine odaklanmalı, tüm çalışmalarını savaşa hazırlık ve kazanma kabiliyetine erişme hedefi doğrultusunda yürütmeli" dedi.

Xi, "dünyanın yüz yılda görülen hızlı bir değişimden geçtiğine" dikkati çekerek, "Çin ordusu, ulusal egemenliği, güvenliği ve kalkınma çıkarlarını kararlılıkla korumalı, partinin ve halkın kendisine ifade ettiği görevleri yerine getirmelidir" ifadesini kullandı.

Ziyarette askeri kamuflaj ve bot giydiği görülen Xi, komutanlara yaptığı görüşmede, ÇHKO'nun 100. kuruluş yıl dönümü olan 2027'ye kadar dünyanın üst sınıf silahlı kuvvetlerinden biri haline getirilmesi hedefine işaret ederek, "Bunu başarmak için elimizden geleni yapmalıyız" diye konuştu.

Xi, ordunun, "mutlak bağlılığa dayalı, planlamada iyi, komutada etkin ve kazanma cesaretine sahip bir örgütlenme oluşturması gerektiğini" belirtti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 26
  • Selman 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin Devlet Başkanı Xi Jinping = Winnie-the-Pooh.
    Cevapla
  • eski türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin tarihtan beri böyle önce tehdit sonra yalakali
    Cevapla
  • eski türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Şime kader 10 sefer
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kaçıncı diye sorarlar adama
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde savaşa hazırlanıyoruz. Şu 6-7 yıl bizim için çok çok kritik. En fazla 6-7 yıl içinde savaşa gireriz. O zamana kadar düşmanlarımızı oyalayabilirsek çok iyi olur. Kaçınılmaz bir şekilde geliyor gelmekte olan. Sefer bizim zafer Allah'ındır.
    Cevapla
  • Zink 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne için savasacaz ??? Açikla hele ?? Kureselcilerin bir dedigini iki etmiyoruz ne gerek kalıyor savaşa ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı