Mehmet Öz, Pensilvanya'daki senatörlük seçimini kaybetti

ABD'de katıldığı televizyon programlarıyla ünlenen Dr. Mehmet Öz, ara seçimlerde Pennsylvania eyaletinde Cumhuriyetçilerin senatör adayı olarak yarıştı ancak Demokrat rakibi John Fetterman'a kaybetti.

Mehmet Öz, Pensilvanya'daki senatörlük seçimini kaybetti
Mehmet Öz, Pensilvanya'daki senatörlük seçimini kaybetti
GİRİŞ 09.11.2022 12:23 GÜNCELLEME 09.11.2022 12:37
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

ABD'deki ara seçimlere Pennsylvania eyaletinden Cumhuriyetçilerin Senatör adayı olarak giren Dr. Mehmet Öz, Demokrat rakibi John Fetterman'a kaybetti.

Fetterman, Pensilvanya'da geçerli oyların yüzde 49,5'ini, Mehmet Öz ise oyların yüzde 48,1'ini alarak yarışı ikinci sırada tamamladı.

Öz'ün rakibi Fetterman, Mayıs ayında felç geçirmiş ve 4 ay boyunca hiçbir seçim kampanyası yürütememişti. Fetterman'ın şu anda bile konuşma ve anlama kabiliyetinin sınırlı olduğu ifade ediliyor. Hatta Fetterman, sağlığıyla alakalı şeffaf davranmadığı gerekçesiyle bir dönem ciddi eleştiriler almıştı.

ZAFER POZU VE MESAJI

Twitter'dan bir mesaj paylaşan ve kendisinin bir sonraki "Pensilvanya Senatörü" olacağını vurgulayan Fetterman, "Resmi sonuçlar. Pensilvanya halkına güvendik, bizi mahcup etmediler ve ben de sizi mahcup etmeyeceğim. Teşekkürler" ifadelerini kullandı.

Fetterman'dan zafer pozu

Pennsylvania senatörlüğü için yarışan Mehmet Öz'ün "Erdoğan'ın adamı" olduğu ithamları, Amerikan kamuoyunda sıkça gündeme getirilmişti.

Özellikle de Yunan ve Ermeni lobisi, Öz'e karşı kampanyalar yürütmüştü.

'Mehmet Öz, Erdoğan'ın adamı' söylemi ne kadar gerçekçi?"Mehmet Öz, Erdoğan'ın adamı" söylemi ne kadar gerçekçi?

GÜLEN'İ ÖVDÜ, ERDOĞAN'A OY VERMEDİĞİ BASINA YANSIDI

Ermeni ve Yunan lobisinin de baskısıyla, o dönem anketlerde önde giden Öz'ün, Türk vatandaşlığından çıkması gerektiği gündeme getirilmişti. Öz, daha sonraki aylarda yaptığı açıklamada, Senato'ya girerse Türk vatandaşlığından çıkacağını ifade etmişti.

Hatta Öz'ün kampanya yöneticisi Brittany Yanick, Türk asıllı doktorun 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan aleyhine oy verdiğini açıklayarak, sempati kazanmaya çalışmıştı. Öz de Yanick'in bu sözlerini yalanlamamıştı.

Fetterman'dan sahneye ailesiyle çıktı

2022 Şubat'ında da Amerikan Washington Post gazetesinden Josh Rogin'e konuşan Öz, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu olduğuna ilişkin iddiaların inandırıcı olmadığını söylemiş, Gülen'in dokunulmaz olduğunu ve Pensilvanya'da kalmaya devam edeceğini ifade etmişti:

"Gülen'e dokunulamaz. Darbeye karıştığına dair iddialar inandırıcı değil. O Pensilvanya'da kalmayı sürdürecek."

Ayrıca Washington Post o haberde, Öz'ün "Rusya'dan S-400 hava sistemlerinin alınmasına karşı olduğunu" söylediğini de yazmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 128
  • ertuğrul baloğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    ne yani. üzülmemizi mi bekliyordun memo. sen git fetbulun dizinin dibinde ağla. türk vatandaşlığından bir zahmet çık.
    Cevapla
  • Çakır 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimde devlet dediğin bu tipleri vatandaşlıktan çıkarmalı turist vizesi bile vermemeli.
    Cevapla
  • Orhan baba 1 yıl önce Şikayet Et
    üzüldüm cünkü olsaydi iyi olurdu ...mehmet öz beyefendi asla fetöcü degildir ...ama mecbur öyle demesi gerekiyor ..cünkü ev sahibi fetöcüler penselvanyada
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu seçimden önce MİLLETİMİZİN gözünden va gönlünden düşmüştü zaten.
    Cevapla
  • fetösavar 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırf bu seçim için Türkiye'yi silmişti . Devletimiz de bu showmeni vatandaşlıktan silmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi