İspanya'da bir ilk! Sosyal medyadan sahte içeriğe hapis cezası

İspanya'da sosyal medyadan yapılan sahte içerikli paylaşıma ilk kez hapis cezası verildi. Adli sicili temiz ve reşit olmayan şahıs cezaevine girmeyecek ancak eşitlik üzerine bir kursa katılması zorunlu tutuldu.

İspanya'da bir ilk! Sosyal medyadan sahte içeriğe hapis cezası
İspanya'da bir ilk! Sosyal medyadan sahte içeriğe hapis cezası
GİRİŞ 09.11.2022 11:10 GÜNCELLEME 09.11.2022 11:13

Barselona Mahkemesi, Twitter hesabından 2019'da paylaşım yapan kullanıcıya, sahte içerik kullanmasından dolayı 15 ay hapis, 1620 avro para ve 5 yıl süreyle öğretmenlik ve sportif faaliyetlerden men cezaları verdi.

GÖÇMENLERİ ŞİDDET EYLEMLERİYLE İLİŞKİLENDİRDİ

Reşit olmayan ve İspanya'da ebeveynsiz yaşayan göçmenleri şiddet eylemleriyle ilişkilendiren bir video yayımlayan söz konucu kullanıcının, göçmenleri hedef alan videosundaki görüntülerin aslında Çin'deki bir olay olduğu bildirildi.

Nefret suçlamasıyla ceza alan, Twitter, İnstagram ve Facebook hesapları kapatılan sanık J.M'nin, adli sicilinin temiz olmasından dolayı cezaevine girmeyeceği ancak eşitlik üzerine bir kursa katılmasının zorunlu tutulduğu belirtildi.

İSPANYA'DA BİR İLKİ TEŞKİL ETTİ

Dava, sosyal medyada sahte içerikli paylaşımdan dolayı verilen hapis cezası olması sebebiyle İspanya'da bir ilki teşkil etti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı