Ülkede koronavirüs salgını arttı: Kısmi kapanmaya gidildi

Çin'in üçüncü büyük şehri Guangcou, COVID-19 salgınının başından bu yana karşılaştığı en büyük vaka artışını kontrol altına almaya çalışıyor.

GİRİŞ 10.11.2022 01:47 GÜNCELLEME 10.11.2022 01:52
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletinin merkezi olan 18 milyonluk şehirde, son 24 saatte vaka sayısı 2500'ü aştı. Vaka sayısı salgının başından bu yana en yüksek düzeye çıkarken şehirde yaklaşık 5 milyonluk nüfusun yaşadığı metropol bölgelerde kısmi kapanmaya gidildi.

Yerel yönetimden yapılan açıklamada, karantinaya alınan bölgelerdeki vatandaşların pazar gününe dek evlerinden çıkmamaları konusunda uyarılırken her haneden günde bir kişinin alışveriş için çıkmasına izin verileceği bildirildi. Şehrin büyük bölümünde toplu taşıma durduruldu, okullar tatil edildi. Guangcou'dan başkent Pekin ile diğer büyük şehirlere uçuşlar durduruldu.

SON 24 SAATTE 8 BİN 335 VAKA

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, Çin ana karasında son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 1346, göstermeyen 6 bin 989 vaka saptanırken günlük vaka sayısı son 6 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Vakaların nüfusa oranla az olmasına ve büyük bölümünün hastalık belirtisi göstermemesine rağmen Çin, "sıfır vaka" olarak adlandırılan katı salgın kontrol tedbirlerini uygulamaya devam ediyor.

COVID-19 vakalarını ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen strateji, karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler, imalat, ticaret ve hizmetler sektöründeki işletmelerin faaliyetlerinin kısıtlanması veya kapalı devre sürdürülmesi gibi katı ve geniş ölçekli tedbirleri gerektiriyor. Tedbirler, hayatın olağan akışına müdahalenin yanında ekonomik maliyeti açısından da tartışmalara yol açıyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 22
  • Havadis 1 yıl önce Şikayet Et
    CİNLİLER PCR TESTİ OLMADAN KUANZODAN İSTANBULA uçuyor, hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine yeni bir spekulasyon daha sakin paniklemeyin insanlari yine oyuna getirip asi vuracaklar dertleri milleti zehirlemek. Sakin ve kararli adimlarla hareket edin ve daha tedbirli olduktan sonra hiv bir sey olmaz.
    Cevapla
  • NERMİN 1 yıl önce Şikayet Et
    bu haberleri paylaşıp halkı korkutmayın sizde..
    Cevapla
  • Bulut 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar bahane ile rejime karşı olanları yok ediyorlar
    Cevapla
  • F B 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin bahane , amerikanın laboratuvar ında yapılan virus şahane. Amerika, Çin diyecek virüsü salacak. Esas virus amerika bunu yok etmek gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı