Atina'da ortalık savaş alanına döndü!

Yunanistan’da da hayat pahalılığını protesto etmek için düzenlenen grevde polisle göstericiler arasında arbede yaşandı.

Atina'da ortalık savaş alanına döndü!
Atina'da ortalık savaş alanına döndü!
GİRİŞ 10.11.2022 07:05 GÜNCELLEME 10.11.2022 07:05
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da işçiler artan hayat pahalığı nedeniyle greve gitti. 9 Kasım 2022 Pan-Helenik İşçi Grevi'ne demiryolu işçileri, taksiciler, Aegean Air ve Olympic Air işçileri, denizcilik çalışanları, medya çalışanları, kadın dernekleri, bankacılar, eğitim kurumu çalışanları, öğretmenler ve öğrenci grupları katıldı.

Ülkede en büyük eylem başkent Atina'da düzenlendi. Başkentte sabah saatlerinde toplanan işçi grupları, sendikalar, örgütler ve öğrenci toplulukları, Omonia Meydanı'ndan başlayarak Stadiou Caddesi üzerinden yürüdü. Yunan Parlamento Binası ve birçok bakanlık binasının bulunduğu Sintagma Meydanı'na girmek isteyen göstericilere polis müdahale etti.

İŞ YERLERİ KEPENK KAPATTI!

Taksiler ve otobüslerin de yolcu taşımaması üzerine metrolarda yoğunluk yaşanırken, şehrin önemli caddeleri olan Andrea Siggrou, Vasilisis Amalias, Vasilissis Sofias, Panepistimiou ve Stadiou caddeleri trafiğe kapatıldı. Gösterilerden etkilenmek istemeyen çoğu iş yerinin de bugün kepenk açmadığı görüldü.

ATİNA KARIŞTI: POLİSLE GÖSTERİCİLER ARASINDA ARBEDE

Göstericilerin Yunan Parlamento Binası'na doğru ilerleyişi sırasında, polisle göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Ön gruplar arasında, molotofkokteyli ve sopalarla ilerleyen göstericilere, polis bazı noktalarda göz yaşartıcı gaz ve coplarla müdahale etti.

Ünlü markaların bulunduğu, turistik Ermou Caddesi üzerinde mağazalara zarar veren göstericilerden bazıları ise polis tarafından gözaltına alınırken, olaylar esnasında Norveç vatandaşı 3 turistin de gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Eyleme Radikal Sol Koalisyon Partisi SYRİZA'nın da destek verdiği görülürken, SYRİZA'nın Parti Lideri ve Synaspismos'un (Sol Hareketler ve Ekoloji Koalisyonu) Eski Başkanı Aleksis Çipras da göstericilere katılarak yürüdü.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • vatan sevdası 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah peter olsunlar şimdi bunlar ABD askerlerinide doyuracak yani babalarını eştikleri kuyuya kendileri düştü adalrdan bir önce cıksınlar mültecileri diri diri gömerken sulara ALLAH c c garibanın ahı yerde kalmaz cıkar ahesde ahesde yunan peşişan olursun
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel böyle devam
    Cevapla
  • Tirci 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsunlar yakip yiksinlar milyarlarca$ zarar etsınler rabbımın ıznıyle. Bunlardakı Turk kını bıtmez valla kac defa tırla gectım ugursuz mıllet
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 1 yıl önce Şikayet Et
    kahrolun yunanlilar...
    Cevapla
  • Gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdogan dan tam destek yiyin bir birinizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sevkiyat kararı sonrası Pentagon'dan son dakika İsrail açıklaması!
Ne Sergen Yalçın, ne Şenol Güneş, ne Nuri Şahin! Hasan Arat'tan teknik direktör açıklaması