Miçotakis hükümeti zor durumda! Meclis önünde protestolar arttı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da hayat pahalılığı ve gıda maliyetlerini protesto eden eylemcilerin parlamento önündeki protestoları yoğunlaştı. Göstericiler oldukça yükselen enerji ve gıda fiyatlarına öfkeli. Ülkedeki şiddet sarmalı büyüyor.

GİRİŞ 11.11.2022 00:36 GÜNCELLEME 11.11.2022 09:48
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

Kiryakos Miçotakis hükümeti zorda... 9 Kasım'dan beri süren 24 saatlik ilan edilen genel grev, Yunanistan'da kamu hizmetlerinin felç olmasına neden olmuştu.

YUNANİSTAN'DA HAYAT ÇOK PAHALI

İşçiler, artan yaşam maliyetine, artan tüketici fiyatlarına, ulaşımın aksamasına, uçuş iptallerinin zorunlu kılınmasına ve kamu hizmetlerinin kapatılmasına karşı ülke çapındaki grevler sırasında iş bıraktılar. Taksicilerden, bankalara, devlet kurumlarından özel işletmelere kadar birçok kurum ve kuruluşun hayat pahalılığını protesto etmek için düzenlendiği artarak grev devam ediyor.

"İŞTEN ÇIKARMALARA VE MAAŞ KESİNTİLERİNE HAYIR"

Grevle birlikte ülke çapındaki hizmetlerin birçoğu aksadı. Grev kapsamında binlerce işçi sokağa çıkarken bazı eylemciler "İşten çıkarmalara ve maaş kesintilerine hayır" yazılı pankartlar açtı.

KAOSUN AYAK SESLERİ

Geçtiğimiz gün de artarak devam eden grevde, parlamento binasına doğru ilerleyen göstericiler, polisle çatıştı. Molotofkokteyli ve sopalarla ilerleyen göstericilere, polis bazı noktalarda göz yaşartıcı gaz ve coplarla müdahale etti. Ünlü markaların bulunduğu, turistik Ermou Caddesi üzerinde mağazalara zarar veren göstericilerden bazıları ise polis tarafından gözaltına alındı.

İŞÇİLERİN TALEPLERİ

Yunan sendikaları kimi vergilerin düşürülmesini ve ayda 713 Euro olan asgari ücretin artırılmasını talep ediyor. Öte yandan ülkenin memur sendikaları konfederasyonu ADEDY'den gelen açıklamada, "Ülkemizin hem kamudaki hem de özel sektördeki çalışanları, haneleri ve vatandaşları boğan yüksek fiyatlara karşı mücadele ediyor" ifadeleri yer aldı.

Paris'te düşük maaş protestosu! Hayat pahalılığı nedeniyle Fransa grevlerle sarsılıyorParis'te düşük maaş protestosu! Hayat pahalılığı nedeniyle Fransa grevlerle sarsılıyor

Yunanistan'dan itiraf: Türkiye güçlenirken biz batıyoruzYunanistan'dan itiraf: Türkiye güçlenirken biz batıyoruz

Atina'da ortalık savaş alanına döndü!Atina'da ortalık savaş alanına döndü!

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 122
  • Mémò 1 yıl önce Şikayet Et
    ozaman biraz daha tank alın..karniniz doyar..adalara gidin otlayın artık..turkler oranin turiziminde onemli bunuda kaybediyorsunuz çıkışlarinizla..artik dedeagacta otlamaya gidersiniz açliktan miço dalkavugu yuzunden..
    Cevapla
  • Armağan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi ete para vermeyin...
    Cevapla
  • beter olun 1 yıl önce Şikayet Et
    adiler
    Cevapla
  • Tahsin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir zaman Türkiyeye dikkatleri çekerek idare ettti ama halk artık yemiyor demekki
    Cevapla
  • Kani 1 yıl önce Şikayet Et
    Mico paraları AB hurda silahlarına yatırdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu