Yunanistan'dan itiraf: Türkiye güçlenirken biz batıyoruz

Yunanistan gözünü Türkiye'den ayırmıyor. Uluslararası arenada şikayetleri, tacizleri mesnetsiz yalanları bir yana Ankara'nın attığı her adımı dikkatle inceliyorlar.

Yunanistan'dan itiraf: Türkiye güçlenirken biz batıyoruz
Yunanistan'dan itiraf: Türkiye güçlenirken biz batıyoruz
GİRİŞ 10.11.2022 15:28 GÜNCELLEME 10.11.2022 15:28
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Armyvoice isimli Yunan sitesinde son dönemde Türkiye'nin Mavi Vatan'da artan gücü mercek altına alındı. “Türkiye, Akdeniz havzasında yeni tersaneler planlıyor” başlıklı haberde, “Türkler kendi savaş gemilerini yapma kabiliyetlerini çoğaltırken biz de başka ülkelerin tersanelerine milyarlar akıtıyoruz.” denildi.

Komşunun Türkiye derdi bitmiyor. Armyvoice isimli Yunan sitesinde son dönemde Türkiye'nin artan deniz gücü mercek altına alındı. "Türkiye, Akdeniz havzasında yeni tersaneler planlıyor" başlıklı haberde, "Türkiye, Akdeniz havzasında yeni tersaneler planlarken, Yunanistan'da birbiri ardına iflaslar yaşanıyor" denildi.

TÜRKİYE GÜÇLENİRKEN YUNANİSTAN BATIYOR

Haberde, suyun karşı kıyısında Türkiye güçlenirken Yunanistan'ın fırkateyn satın alarak Fransız tersanelerini güçlendirdiği belirtildi. Yeni tersanelerin inşası bir köşede dursun, komşu mevcut olanlara da sahip çıkamıyor. Borcu 432 milyon avroyu aşan Elefsina Tersaneleri kapanmayla karşı karşıyayken 600 kişinin işsiz kalması bekleniyor.

AB ile Yunanistan arasında gizli anlaşma: Türkiye aleyhine iş birliğiAB ile Yunanistan arasında gizli anlaşma: Türkiye aleyhine iş birliği

Türkiye'den F-35 ve F-16 açıklaması! ABD'ye Yunanistan uyarısıTürkiye'den F-35 ve F-16 açıklaması! ABD'ye Yunanistan uyarısı

"BAŞKA ÜLKELERİN TERSANELERİNE MİLYARLAR AKITIYORUZ"

Yunan sitesi kaçınılmaz bir karşılaştırmaya mecbur olunduğunu belirterek, "Türkler kendi savaş gemilerini yapma kabiliyetlerini çoğaltırken biz de başka ülkelerin tersanelerine milyarlar akıtıyoruz. Türkiye'nin halihazırda iki devlete ait tersanesi ve savunma inşaatı ile uğraşan üçüncü bir özel tersanesi var. Ayrıca, ticari gemileri nispeten düşük maliyetle inşa etme potansiyeli yüksek olan birçok özel tersaneye sahiptir." denildi.

TÜRK YAPIMI GEMİLERİN GELİRLERİ %375 ARTTI

Türkiye'nin kendine yetmekle yetinmeyip, dünya için de vazgeçilemez bir tedarikçi olma yolunda ilerlediğine dikkat çekilen haberde, "2020 yılında Türk tersanelerinin Meksika, Seyşeller, Hindistan ve Umman dahil 136 ülkeye gemi ve yat ihraç etmesi dikkat çekicidir. Türk yapımı gemilerin gelirleri 2018'e göre %375 arttı." ifadeleri kullandı.

Ankara'nın hızla artan savunma gücü tüm dünyanın malumu. Havada, karada ve denizde Türkiye oyunun kurallarını kendi belirleyecek seviyeye geldi. Uygulanan ambargolar üretimi şahlandırdı pek çoğu dünyadaki muadillerinden çok üstün olan kritik savunma unsurları Türk askerlerinin emrine verildi.

%100 TÜRK TASARIMI

Bu başarı şüphesiz Türk korkusuyla hayatını devam ettiren komşunun gözünden de kaçmadı. "Savaş gemileri inşa etme olanaklarına gelince, Türk Deniz Kuvvetleri'nin korvet programının %100 Türk tasarımı gemilerle ilerlediğinin altı çizildi." denilen haberde şu ifadeler kullanıldı;

MİLGEM programı (Ulusal Gemi programı) kapsamında, 4 Ada sınıfı korvet olan TCG Heybeliada, 2011'den 2019'a kadar hizmete girdi. Beşinci gemi olan I sınıfı bir firkateyn, 2017'den beri yapım aşamasında, 2023'te teslimat mümkün.

İlk beş geminin %75'i Türk malzemeleriyle inşa edildi. Türk Basını'na göre, I. Sınıf fırkateynler keşif ve gözetleme, hedef tespit ve keşif, düşman faaliyetlerine karşı erken uyarı, üs ve liman savunması, denizaltısavar, uçaksavar ve su üstü harekatları, amfibi harekat ve devriye görevleri icra edecek.

KAYNAK: STAR.COM.TR
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 17
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan siz iflas edeli yillar oldu almanya hollanda sizin butun sisteminizi satin aldi yiyeceginiz ekmegi bile avrupa merkez bankasi veriyor 450 milyar euro borcunuz var bunu yuz yillarca faizini odeyemessiniz bu ne demek karnimi doyur baska birsey istemiyorum demek yunan bu halde almanya ne derse o dur yoksa ac kalir merkel yunani satin aldi
    Cevapla
  • veli 1 yıl önce Şikayet Et
    beter oluuun
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve batının en sadık sömürgesi.
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    batıyoruz yoook CANIM 373 milyar Avro borcunuz var dünyaya gelmiyen bekler borclu olarak dünyaya gelecekler AB nin ezikleri sahtekarlikda ilk DIRADASINIZ zaten iflas ettiniz AB nin yardimyla ayakdasiniz dilenciler
    Cevapla
  • Cetin 1 yıl önce Şikayet Et
    A be zekalılar,şu anda doğan her Yunan veledi 60 yıl borç ödeyecek,siz durmadan silah alında bu 120 yıla çıksın,ondan sonra görürsünüz dünya kaç bucakmis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü