ABD Başkanı Joe Biden'ın son gafı: Ruslar Felluce'den çekiliyor

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da yaptığı konuşmada Rusya'ya katılan Herson bölgesi ile Irak'ın Felluce bölgelerini karıştırarak, "Ruslar Felluce'den çekiliyor" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın son gafı: Ruslar Felluce'den çekiliyor
ABD Başkanı Joe Biden'ın son gafı: Ruslar Felluce'den çekiliyor
GİRİŞ 10.11.2022 11:28 GÜNCELLEME 10.11.2022 11:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'de 8 Kasım'da düzenlenen ve sonuçların henüz açıklanmadığı ara seçimlere ilişkin Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi.

HATASINI SONRA DÜZELTTİ

Biden, Rusya'nın Ukrayna'daki operasyonlarına değindiği sırada yeni bir gafa daha imza attı. Rus birliklerinin Herson'dan çekildiğini söylemek isteyen Biden, bu kez Rusya'nın ilhak ettiği Herson ile Irak'ın Felluce bölgesini karıştırdı. "Ruslar Felluce'den çekiliyor" diyen Biden, yaptığı hatayı fark ederek Herson şehri diyerek kendini düzeltti.

ABD'NİN FELLUCE'DE YAPTIĞI KATLİAM

ABD'nin 20 Mart 2003’te ‘Irak’ı Özgürleştirme Operasyonu’ adını verdiği işgalde 1 milyondan fazla sivil Iraklıyı, 2004'te Felluce’deki katliamlarda ise 600 sivili katletmişti.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Deme yav 1 yıl önce Şikayet Et
    Birisi ileride kitaplaştırır, iyi de para kazanır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...