Yolcunun bavuldan kurutulmuş yarasa çıktı

Tayland'da Çin'den gelen bir turiste ait bavuldan 10 kilograma yakın kurutulmuş yarasa, domuz eti ve domuz pastırması bulundu. Yarasa ve domuz etleri, Afrika domuz gribi virüsü ve ölümcül Nipah virüsü şüphesiyle laboratuvara gönderildi.

Yolcunun bavuldan kurutulmuş yarasa çıktı
Yolcunun bavuldan kurutulmuş yarasa çıktı
GİRİŞ 10.11.2022 19:22 GÜNCELLEME 10.11.2022 19:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tayland'ın başkenti Bangkok'un Suvarnabhumi Havalimanında Çin’den gelen bir uçağın bavullarını tarayan dedektif köpekler şüpheli bir bavul tespit etti. Çinli bir turiste ait olduğu tespit edilen bavulun sahibine ulaşılamazken, bavulu açan güvenlik ekipleri içinde paketlenmiş halde 2.5 kilogram ağırlığında kurutulmuş yarasa, 4.5 kilogram kurutulmuş domuz eti ve vakumlanmış domuz pastırması buldu.

Afrika domuz gribi virüsü ve ölümcül Nipah virüsü şüphesi

Tayland Hayvancılık Geliştirme Dairesi (DLD) Havalimanı Veterineri Rattana Mangkolanon yaptığı açıklamada, kurutulmuş domuz etlerinin Afrika domuz gribi virüsü ve yarasa etinin de ölümcül Nipah virüsü taşıması şüphesiyle ülkeye bu şekilde bavul içinde sokulmasının oldukça tehlikeli olduğunu ifade etti. Mangkolanon paketlerin inceleme için laboratuvara gönderildiğini belirtti.

Havalimanı polisi olayla ilgili inceleme başlattı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Feraset 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalı vahşiler,Amerika kıtasını işgal ederken.bağışıklığı olmayan yerlilere çiçek hastalıklı battaniyeler dağıtıp,çiçek hastalığı bulaştırıp, yerlileri toptan %99 zuna toplu katliam yaparak,Yerlilerin vatanını kolayca gasp etmişler di.Aynı takdiği,çin afrikaya uyguluyor demek ki.
    Cevapla
  • Yuh 1 yıl önce Şikayet Et
    Çüşşs
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte virüsün kaynağı ele geçirildi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!