İslam düşmanlığı yine sahnede! Avustralya'da Hazreti Muhammed'e hakaret

Avustralya'daki bir okulda öğrencilere Hz. Muhammed'in konu edildiği hakaret içerikli karikatürlerin yer aldığı bir video izletildiği, Müslüman bir öğrencinin videoya itiraz ettiği ve öğretmenin videonun oynatılmasına devam ettiği aktarıldı

İslam düşmanlığı yine sahnede! Avustralya'da Hazreti Muhammed'e hakaret
İslam düşmanlığı yine sahnede! Avustralya'da Hazreti Muhammed'e hakaret
GİRİŞ 11.11.2022 03:49 GÜNCELLEME 11.11.2022 03:49
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Ulusal basında yer alan haberlerde, Melbourne kentinde bir okuldaki öğretmenin sınıfındaki öğrencilere Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin yer aldığı video izlettiği belirtildi.

Müslüman bir öğrencinin videonun oynatılmasına itiraz ettiği ancak sınıftan ayrılmadığı ve öğretmenin videonun oynatılmasını sürdürdüğü belirtildi.

Öğrencinin babası, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, kızının izletilen görüntüden rahatsız olup itiraz ettiğini ancak öğretmenin çocuğunu umursamadığını ve görüntüyü izlemeye zorlandığını belirtti.

Almanya'da camiye çirkin saldırı!  Gamalı haç çizip ırkçı tehdit mektubu gönderdilerAlmanya'da camiye çirkin saldırı! Gamalı haç çizip ırkçı tehdit mektubu gönderdiler

Mali'de İslam ve Kur'an-ı Kerim'e hakaret protesto edildi! Binlerce kişi toplandıMali'de İslam ve Kur'an-ı Kerim'e hakaret protesto edildi! Binlerce kişi toplandı

"YASA DIŞI VE KANUNLARA AYKIRI"

"Bir çocuğu böyle bir içeriği izlemeye zorlamak yasa dışı ve kanunlara aykırı" ifadelerini kullanan baba, çocuğunun psikolojik travma yaşadığını belirterek, okulun resmi bir özür yayınlaması gerektiğini kaydetti.

Victoria İslam Konseyine (ICV) göre, Victoria Eğitim Dairesi (DET), 11'nci sınıf medya çalışmaları dersinde söz konusu içeriğin eğitim müfredatının bir parçası olmadığını doğruladı.

Görüntülerin Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürler olduğu tahmin ediliyor.

Charlie Hebdo dergisi, Ocak 2015'te yayımladığı Hz. Muhammed'in konu edildiği hakaret içerikli karikatürleri 1 Eylül'de tekrar yayımlamıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 120
  • .... 1 yıl önce Şikayet Et
    avustralya birak artik yaptigin yanlislar sonucunda hep sen kaybettin, o develeri susuzlugu bahane edip hunharca öldürttün Allah ülkeni nerdeyse küle cevirdi ve hala akillanmadin....
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Avustralya az kaldı başına bela haktır
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah,ın son peygamber,i Hz Muhammed sav efendimize inanmamak Hayvandan daha aşalık bir mertebedir.
    Cevapla
  • Ender 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ıslah etsin....ıslah olmassalar kahrı perişan etsin
    Cevapla
  • VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH CC Şu mübarek cuma hürmetine sizi en ağır şekilde cezalandırsın imşALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı