Alman hakimden PKK destekçisi Mirza Bilen'e mahkemede tokat gibi sözler!

Almanya’da PKK’ya destekle suçlanan Mirza Bilen’in yargılandığı davanın hâkimi PKK’nın masum gösterilme çabasına tokat gibi bir cevapla tepki gösterdi.

GİRİŞ 11.11.2022 07:48 GÜNCELLEME 11.11.2022 10:12
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Vahşi terör örgütü PKK'nın sözde Bavyera sorumlusu Mirza Bilen'in yargılandığı davanın hâkimi, PKK'nın masum gösterilme çabasına tepki gösterip, "Masum insanları öldürüyorsunuz" dedi.

"SİVİLLERİ ÖLDÜREN BİR ÖRGÜTE DESTEK VERDİNİZ"

Davanın görüldüğü Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde yargılanan PKK'lı Mirza Bilen, üç yıl hapis cezasına mahkûm edildi. Yabancı bir terör örgütüne üye olmaktan hüküm giyen Mirza Bilen'in mahkemede PKK'yı masum gösterme çabası ise boşa çıktı ve hâkim Michael Höhne, "Siz, yasak olan bir örgüte para toplayarak, bilinçli olarak güvenlik güçlerini ve sivilleri öldüren bir örgüte destek verdiniz" dedi.



Mayıs ayından bu yana hâkim önüne çıkan PKK'lı Bilen, "Almanya, beni mücadelemden ötürü tutukladığı için utanmalı" diye konuşurken, hâkim Höhne, "PKK'nın ve yan kollarının saldırıları hiçbir hukuk sistemi tarafından kabul edilemez" cevabını verdi.
Höhne, "Burada yaşayan, değerler sistemini kabul etmeli. O da, insan yaşamının korunmasının en yüksek öneme sahip olması" diye konuştu.



DENETİM ALTINDA KALACAK

PKK'nın bir terör örgütü olduğu konusunda bir değişiklik olmadığına dikkat çeken Höhne, "Siviller de olmak üzere insan yaşamını hedef almaktan vazgeçmedikleri gibi, daha da yoğunlaştırdılar" dedi. Hakim Höhne, "PKK'nın eylemlerini desteklemenizi ve takip edilmenizi skandal olarak görmeniz çekilir gibi değil" dedi ve cezaevinden çıkmasının ardından da denetim altında tutulmasına karar verdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 101
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha dün Almanya'nın büyük şehirlerinde PKK lehine gösteriler düzenlendi. Hiç birine polis müdahale etmedi. IŞİD lehinde protesto olsa hemen asker sokağa inerdi..
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK İnsanları öldürüyor Alman yargılıyor Hapiste yatma yok dışarda 3 5 sene izlenme cezası veriyor Buda Ceza verdi Oluyor Kimi Kandırıyorsun Almanya
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    MİT bu tip vatan hainlerini bulundukları yerlerde gebertmelidir. İnsanların ölümü için yardım toplayan her kim varsa yaşamamalıdır.
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk'ya destek verenler zaten ülkesinde de pkk 'lılara kol kanat geriyorlar, eğer bunu oradaki bir Türk vatandaşı yapmış olsaydı onu hemen temizlerlerdi, göstermelik mahkeme İşleri
    Cevapla
  • Hasan bayraktar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülke adına yararlı olan bu fikrinizden dolayı seni tebrik ediyorum kardeşim
    Cevapla
  • 4 çeker 1 yıl önce Şikayet Et
    en güzeli Almanyaya aynı dilden olan pkk gibi zarar vermedikçe daha da ileri gidiyorlar. kim Türkiye'ye zarar veriyor.2 katını onlara ödetmeli
    Cevapla
  • Sert 1 yıl önce Şikayet Et
    Soysuz bunlar topunu asmak lazım
    Cevapla
  • M.Erdinç 1 yıl önce Şikayet Et
    PKk,YPG 1970 lerden beri Batılılar dan aldiklar desteklerle çoluk,çocuk, kadın erkek,asker,sivil demeden 50 binin üzerinde masum Türk insanların vahşice canını aldi bunların artıklarını hala temizleyemedik.Alman hakimin kararını saygıyla takdir ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi