Trump, parti içindeki olası rakibi DeSantis'i hedef aldı: Aday olma

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan ara seçimlerinde ciddi bir başarı elde eden ve 2024 başkan adaylığı konusunda ismi güçlenen Florida Valisi Ron DeSantis'i, biraz da küçümseyici sözlerle hedef aldı.

Trump, parti içindeki olası rakibi DeSantis'i hedef aldı: Aday olma
Trump, parti içindeki olası rakibi DeSantis'i hedef aldı: Aday olma
GİRİŞ 11.11.2022 11:49 GÜNCELLEME 11.11.2022 11:53

Ron DeSantis'in Florida'daki seçimde büyük başarı elde etmesi, Eski ABD Başkanı Trump'ı rahatsız etmişe benziyor. 2024'teki başkanlık seçimleri için Florida Valisi DeSantis'in aday olması gerektiğini söyleyenler de her geçen gün artıyor. Ancak Trump, kendisine rakip istemiyor ve seçime Cumhuriyetçi Parti içinde bir aday yarışıyla değil, üzerinde fikir birliğine varılmış bir isimle gidilmesini istiyor.

TRUMP, 3 GÜN İÇİNDE İKİNCİ KEZ DESANTİS'İ HEDEF ALDI

Yaptığı yeni açıklamayla DeSantis'i "ortalama bir siyasetçi" olarak niteleyen Trump, başarının arkasında da kendisinin olduğunu savundu.

44 yaşındaki DeSantis, Florida valilik seçimini yaklaşık 20 puan farkla kazanarak Cumhuriyetçi Parti'nin yeni yıldızı oldu.

Trump ise, parti içinde adaylık için ismi konuşulan DeSantis'i açıkça uyardı ve aday olmamasını istedi.

"UMUTSUZ ŞEKİLDE BANA BAŞVURMUŞTU"

Uzun bir açıklama yapan Trump, olası rakibini "hafif siklet" olarak niteledi ve ilk kez valilik yarışına girdiği 2017'de umutsuz bir halde kendisine başvurduğunu öne sürdü:

"Ron'un kamuoyu yoklamaları kötüydü, parası yoktu. Ancak ben onu desteklersem kazanabileceğini söyledi. Onun dökülen kampanyasını da ben düzelttim."

Trump, sözlerinin devamında, aday olmayacağı açıklamasını duyurmayarak; DeSantis’in oyun oynadığını savundu.

Eski başkan, başkanlık yarışına girerse Florida Valisi'nin bozguna uğrayacağını belirtti.

"ADAY OLURSA HATA YAPAR"

Ron DeSantis geleceğin ABD Başkanı olabilir mi?Ron DeSantis geleceğin ABD Başkanı olabilir mi?

Geçen gün yaptığı açıklamada da "DeSantis bence aday olursa hata yapar. Bu parti tabanının hoşuna gitmez. O'nu herkesten hatta belki eşinden bile iyi tanıyorum" diyen Trump, daha sonra detay vermeden DeSantis hakkında elinde hoş olmayan bilgiler olduğunu öne sürmüştü. Trump ayrıca, DeSantis ile arasında gerginlik olmadığını da belirtmişti.

KAYNAK: HABER7, BBC TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı