Fransa, çocukları internet ortamında korumak için birim oluşturacak

Fransa'da internet ortamındaki şiddet ve uygunsuz içeriklerden çocukları korumayı amaçlayan bir birim kurulacak.

Fransa, çocukları internet ortamında korumak için birim oluşturacak
Fransa, çocukları internet ortamında korumak için birim oluşturacak
GİRİŞ 11.11.2022 14:03 GÜNCELLEME 11.11.2022 14:03

Ulusal basında yer alan habere göre, dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, çocukları internet ortamında şiddet, siber taciz ve uygunsuz içeriklerden korumayı hedefleyen birim kurulacağını duyurdu.

Macron, "Dijital alan kanunsuzluk alanı olamaz. Teröre karşı yürüttüğümüz, çevrim içi nefret söylemine karşı yürüttüğümüz mücadele bu. Çocuklarımızın korunması için sürdürmemiz gereken şey bu." ifadelerini kullanarak bu yapının, çocukları internet ortamında daha iyi korumanın yollarını belirlemesi gerektiğini kaydetti.

Mahremiyete ve kişisel verilere saygı çerçevesinde, internet kullanıcılarının yaşının doğru belirlenmesine ve reşit olmayanların iyi korunmasına yönelik çalışma yürütecek birimin kurulması için Fransa, Estonya, Yeni Zelanda'nın yanı sıra Amazon, Meta, Microsoft ve Tik Tok gibi çevrim içi platformlar anlaşma imzaladı.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika... ABD Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor!
Metrobüs kazasında hayatını kaybetmişti! Ailesi isyan etti: Hepsi arızalı!