Dünya Türkiye'nin yerli hamlesini konuşuyor: Türk F-16'ları artık yerli AESA ile uçacak

Batılı savunma siteleri, Türkiye'nin yerli üretim hamlesini yakından takip etmeye devam ediyor. ASELSAN'ın ürettiği yerli ve milli AESA radarını mercek altına alan batı medyası, artık Türk F-16'larının ABD yapımı AESA ile uçmayacağını yazdı

Dünya Türkiye'nin yerli hamlesini konuşuyor: Türk F-16'ları artık yerli AESA ile uçacak
Dünya Türkiye'nin yerli hamlesini konuşuyor: Türk F-16'ları artık yerli AESA ile uçacak
GİRİŞ 13.11.2022 16:23 GÜNCELLEME 13.11.2022 16:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ASELSAN tarafından geliştirilen yerli ve milli AESA radarı dünyada gündem oldu. Türk F-16'ların artık ABD yapımı AESA ile uçmayacağını yazan batı basını, Türkiye'nin ambargoları başarıyla aştığını belirtti.

Batılı savunma siteleri, Pentagon'un yüzlerce F-16 savaş uçağına entegre ettiği AESA radarının Türkiye tarafından yerlileştirildiğini yazdı.

F-16 Fighting Falcon'un ABD yapımı olmayan yeni AESA radarıyla çalışacağı kaydedildi.

Türkiye'nin silah sistemlerinin modernizasyonu ve satın alınması konusunda ABD'nin zorluklarıyla karşı karşıya kaldığı belirtilen haberde, "Ancak Türkiye tam potansiyeliyle bu ambargoyu aşmayı başarıyor" ifadelerine yer verildi.

Türk savunma sanayisindeki yeni gelişmelere atıfta bulunan haberde, "ASELSAN'ın AESA radarına ek Türkiye, Bozdoğan ile Gökdoğan füzelerini geliştirdi. Havadan havaya füzeler olan AIM-9 AIM-9X Sidewinder ve AIM-120 AMRAAM'ın yerini alacak" denildi.

Haberde ayrıca, milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA ve Milli Muharip Uçak'ın (MMU) Türk savunmasının önemli silah projeleri arasında yer aldığından bahsedildi.

F-16'LARIN MODERNİZASYONUNDA KULLANILACAK YERLİ VE MİLLİ AESA RADARI TANITILDI

Türkiye'nin savunma sanayii alanında elinde olan donanımlarını yerlileştirecek ve millileştirecek Özgür Projesi, halihazırda var olan F-16'ların modernizasyonunda önemli rol oynayacak.

Proje çerçevesinde ASELSAN tarafından geliştirilen 'Aktif Faz Dizinli Radar' yani AESA olarak bilinen radar sistemi ile kullanılan radar sistemlerinin kabiliyetleri önemli ölçüde artacak. Proje çerçevesinde üretilen radar, sadece F-16 modernizasyonunda değil, aynı zamanda İnsansız Hava Araçları'nda (İHA) da kullanılacak. Radarın ilk uygulaması ise AKINCI İHA'da gerçekleştirilecek.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 5
  • durduramayacaklar 1 yıl önce Şikayet Et
    işte bu bombalar bu yüzden patlatılıyor.
    Cevapla
  • Sahi mi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulgar askeri haber sitesinde bir haber çıktı. Ki onlar hep Türkiye yi takip eder. Dünya konuşuyor oldu. Bu kadar abartmayın. Savunma sanayimizi tembelleştirmeyin böyle haberlerle
    Cevapla
  • Seref 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada akşam radar yapan 5 ülke var biz 6. Olduk bu çok büyük bir olay bu işi yapmak gerçekten çok zor
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulgar sitesinemi takildin. Baslik yada hangi ulke haber sitesi yazmis bunun bir onemi yok. AESA radari yerli yapilmis diyor . Zaten bunu duyan diger haber kaynaklarida bol bol yazacaklar bu konuyu.5. nesil savas ucagi icin olmazsa olmazi.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor