Taksim'deki hain saldırı sonrası ABD'li yetkiliden Biden'a PKK eleştirisi

ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi Joel Rayburn Taksim'deki hain saldırının ardından ABD Başkanı Biden'ı sert sözlerle eleştirdi. ABD'yi Türkiye-PKK meselesini görmezden gelmekle suçladı.

GİRİŞ 15.11.2022 13:45 GÜNCELLEME 15.11.2022 14:06
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Türkiye, 13 Kasım Pazar günü akşam saatlerinde korkunç bir olayla sarsıldı. İstanbul'un en işlek caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırı nedeniyle 6 kişi yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı son verilere göre ise yaralılardan 58'i taburcu edildi; 6'sı yoğun bakımdan ve 23'ünün de tedavisi sürüyor.

Hain saldırının faili yakalanırken, dünyadan Türkiye'ye destek ve taziye mesajları yağdı.

Yaşanan olay dünya gündemini oldukça meşgul ederken ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi Joel Rayburn'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden durumu yorumlayan Rayburn, "Türkiye-PKK çatışmasının öncelikli listede olması gerekiyor. Biden yönetimi bu kriz yeniden patlamadan önce başa çıkmak için bir an önce elçi göndermeli. Washington bu çatışmayı her zaman görmezden geliyor; ancak bu yaklaşım sürdürülebilir değil" dedi.

Türkiye'nin vazgeçilmez bir NATO ittifakı olduğunu ifade eden Rayburn, "Ukrayna ve diğer krizler konusunda Türkiye ile iş birliğimiz önemli. Eğer Türkiye-PKK meselesi çözülmezse ABD çıkarları risk altına girer" dedi.

 

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 26
  • Mahmut Kayabaşı 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB teröre destek vermekteler. Türkiyenin güçllü olması Avrupa, asya ve Afrika ın güvenliği demektir. Ama Amerika buralar güvenli olmasın ben buralara müdahale edeyim düşüncesinde olduğu için terör üretip teröristlik yapmaktadır. En büyük terörist ABD dir.
    Cevapla
  • Erg 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi bizde yedik Seninde ne mal olduğun böylece ortaya cıktı Aklayın paklayın terörist seviciliginizi. Hepiniz aynı çukurun icindesiniz.
    Cevapla
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Görmezden gelmek mi? Ula, baş terörist oluşturucusu desene şuna.
    Cevapla
  • Hacı 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi polis kötü polis rolünü çok güzel oynuyorlar.
    Cevapla
  • Mustafa Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalakalık olsun sen surye desin olan biteni görmüyorsan demekki körsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'