Son dakika: Rusya'dan flaş Polonya açıklaması: Kasıtlı provokasyon

NATO üyesi Polonya'ya düşen füzelerin Rusya'ya ait olduğu iddialarına yalanlama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, düşen füzelerin Rusya'ya ait olmadığı belirterek durumu tırmandırmak için kasıtlı bir provokasyon yapıldığını söyledi.

GİRİŞ 16.11.2022 01:41 GÜNCELLEME 16.11.2022 09:49
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Polonya'nın Ukrayna sınırına yakın bir kasabasına 2 füze düştü. Olayda iki kişi hayatını kaybetti. Polonya'nın NATO üyesi olması sebebiyle olay bir anda dünyanın gündemine oturdu. Düşen füzelerin Rusya'ya ait olduğu öne sürülürken, Rusya Savunma Bakanlığı, olaya ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada füzelerin Rusya'ya ait olmadığı ifade edildi.

"DURUMU TIRMANDIRMAYI AMAÇLAYAN PROVOKASYON"

Bakanlık, "Polonya medyası ve yetkililerinin Przewodow adlı yerleşim birimine 'Rus' füzelerinin düştüğü yönündeki iddiaları, durumu tırmandırma amacıyla yapılan kasıtlı provokasyon." ifadelerini kullandı.

"FÜZE PARÇALARININ RUS SİLAHLARINA HİÇBİR DAHLİ YOK"

Açıklamanın devamında "Ukrayna-Polonya sınırına yakın Rus silahlarından herhangi bir saldırı olmadı. Polonya medyasının, Przewodow yerleşimindeki olay yerinden yayınladıkları füze parçalarının Rus silahlarına hiçbir dahli yok" denildi.

RUSYA 85 FÜZE SALDIRISI DÜZENLEMİŞTİ

Öte yandan Rusya, bugün Ukrayna'nın altyapısını hedef alan 85 füze saldırısı düzenlemişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 53
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'yı savaşa çekmek istiyorlar Rusya bu oyuna asla gelmemeli bu bir felakettir Savaşa demek zulüm ve acıdan başka birşey değildir savaşın kazanını olmaz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    rusyaya ait olmadığını bilen kime ait olduğunu da bilir neden açılmıyor acaba ? herkes bilir ki İngiltere ve abd işin içindedir lakin dünya nüfusunun da 8 milyara ulaşması da bunları rahatsız etmektedir
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkmayin AB,ABD nin yavas yavas soluklari kesiliyor.Inflation,Ressesion,ham madde kitligi...Elinize yazin : Ham madde kimdeyse o savasi kazanir.
    Cevapla
  • Temel dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    teknolojinin frenleri tutmuyor..ileri ülkeler de dünyanın hakimi benim demek istiyor görebildiğim kadar..Ama ateşle oynuyorlar sonuçta..mevlam korusun kazadan beladan..tarih tekrardan ibaret diyor tarihçiler..
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    ukraynadaki bulunan yabanci askerler firlatmistir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kendisini dolandırmıştı! Arda Turan, Seçil Erzan'a sahip çıktı
Fenerbahçeliler kızdıracak hamle! Galatasaray TFF'den talep edecek