Son dakika: Polonya'ya 2 füze düştü: NATO uçakları havalandı

Son dakika: Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne kaynağı bilinmeyen bir füzenin düştüğü ve iki kişinin öldüğü bildirildi. Pentagon ve Rusya'dan peş peşe açıklamalar geldi.

GİRİŞ 16.11.2022 03:16 GÜNCELLEME 16.11.2022 03:22
Bu Habere 296 Yorum Yapılmış

Polonya medyasında yer alan haberlere göre, bölgede şiddetli bir patlama yaşandı. Ülkenin Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne kaynağı bilinmeyen bir yerden düşen füze nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti.

POLONYA'DAN 'SAVAŞ HAZIR OLMA DURUMUNUN ARTIRILMASI' KARARI

Konu ile ilgili konuşan Polonya Hükümet Sözcüsü Piotr Müller, "Askeri birliklerin savaşa hazır olma durumunun artırılmasına karar verildi" ifadelerini kullandı.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Milli Güvenlik Kurulunun yarın saat 12.00'de toplanmasına karar verdi

2 KİŞİ ÖLDÜ

Üst düzey ABD yetkilisi, Polonya’ya Rus füzelerinin düştüğünü ve iki kişinin öldüğünü doğruladı. Üst düzey ABD yetkilisi, Polonya’ya Rus füzelerinin düştüğünü ve iki kişinin öldüğünü doğruladı. Polonya NATO'ya müracaat etmeye hazırlanıyor.

LETONYA VE ESTONYA'DAN POLONYA'YA DESTEK MESAJI!

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Rus füzelerinin NATO üyesi Polonya'yı vurduğunu belirterek, "Bu, olayları tırmandıran tehlikeli bir adım. Müttefikimiz Polonya ile tam dayanışma içindeyiz." dedi.

Rinkevics, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Polonya'nın Ukrayna sınırındaki köyü "Rus" füzelerinin vurduğunu öne sürdü.

Polonya tarafından uygun görülen her türlü eylemi destekleyeceklerinin altını çizen Rinkevics, "Bu, olayları tırmandıran tehlikeli bir adım. Müttefikimiz Polonya ile tam dayanışma içindeyiz. Rusya tüm sonuçların sorumluluğunu üstlenecek." ifadelerini kullandı.

Estonya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da "Polonya'dan gelen son haberler çok endişe verici. Polonya ve diğer müttefiklerle yakın istişarelerde bulunuyoruz. Estonya, NATO topraklarının her karışını savunmaya hazır. Yakın müttefikimiz Polonya ile tam dayanışma içindeyiz ." ifadelerine yer verildi.

NATO'NUN 5'İNCİ MADDESİ

Bu maddeye göre NATO'ya üye herhangi bir ülkeye saldırı olduğu takdirde, bu saldırı tüm NATO üyesi ülkelere yapılmış sayılıyor.

5'inci madde şöyle: "Taraflar, Kuzey Amerika'da veya Avrupa'da içlerinden bir veya daha çoğuna yöneltilecek silahlı bir saldırının hepsine yöneltilmiş bir saldırı olarak değerlendirileceği ve eğer böyle bir saldırı olursa BM Yasası'nın 51. Maddesinde tanınan bireysel ya da toplu öz savunma hakkını kullanarak, Kuzey Atlantik bölgesinde güvenliği sağlamak ve korumak için bireysel olarak ve diğerleri ile birlikte, silahlı kuvvet kullanımı da dahil olmak üzere gerekli görülen eylemlerde bulunarak saldırıya uğrayan Taraf ya da Taraflara yardımcı olacakları konusunda anlaşmışlardır. Böylesi herhangi bir saldırı ve bunun sonucu olarak alınan bütün önlemler derhal Güvenlik Konseyi'ne bildirilecektir. Güvenlik Konseyi, uluslararası barış ve güvenliği sağlamak ve korumak için gerekli önlemleri aldığı zaman, bu önlemlere son verilecektir."

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

Günlük basın toplantısında soruları yanıtlayan Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder ise "İki Rus füzesinin Polonya'da Ukrayna sınırına yakın bir yere düştüğünü iddia eden haberlerden haberdarız. Şu anda bu haberleri teyit edecek bilgi elimizde yok ve bunları inceliyoruz. Elimizde güncel bilgi olduğunda bunları paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

ABD'nin NATO'nun her karışını koruyacağına ilişkin Amerikan makamlarından yapılan açıklamalar hatırlatılarak bu konuda Washington'un askeri bir adım atıp atmayacağı sorusuna ise Ryder, "Bu konuyu inceliyoruz. Şu anda bunları teyit edecek bilgiye sahip değiliz. Dolayısıyla spekülasyon yapmak veya ihtimallere girmek istemem. Beşinci Madde ve güvenlik taahhütlerimize gelince, NATO'nun her karış toprağını savunacağımız konusunda açık olduk." dedi.

RUSYA: UKRAYNA'NIN SALDIRI SONRASINDA 2 KİŞİ ÖLDÜ

Rusya'nın Belgorod bölgesinde Ukrayna tarafından gerçekleştirilen füze saldırısında 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı bildirildi. Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki bölgeye yönelik saldırı gerçekleştirildiğini belirtti.

Son dakika: Rusya'dan flaş Polonya açıklaması: Kasıtlı provokasyonSon dakika: Rusya'dan flaş Polonya açıklaması: Kasıtlı provokasyon

Saldırı neticesinde hayatını kaybedenlerin olduğunu kaydeden Gladkov, "Şebekino kentine yönelik saldırı neticesinde ilk bilgilere göre 2 kişi ölürken, 3 kişi de yaralandı. Bölgeye ambulanslar sevk edildi." dedi.

NATO'DAN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI KARARI

Gelen son dakika bilgisine göre NATO ülkeleri bugün olağanüstü toplantı yapacak.

ZELENSKİY: RUSYA 85 FÜZE SALDIRISI DÜZENLEDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de Rusya'nın bugün ülke çapında çoğunlukla enerji altyapısına yönelik 85 füze saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 296
  • serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeye de füze düştü roket düştü, ama nato ne hikmetse kılını bile kıpırdatmadı anlayana çoook şey ifade eder bu
    Cevapla
  • Görünen Köy 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusların tek derdi eski sovyet topraklarını almak artık ifşa oldu
    Cevapla
  • İskender 1 yıl önce Şikayet Et
    Yokya Türkiye nato toprağı değil mi bizim topraklara 40 yıldır pkk sürekli füze roket askerimize kurşun köyleri bastı 40 bin insanımızı katletti 5.madde bize işletilmedi sizin 1 köye roket düştü nato bizi korusun diyorsunuz biz buna katılamayız bakın başınızın çaresine hergün rusyaya meydan oku sonra nato bizi 5.maddeye göre korusun işimiz gücümüz sizdiniz
    Cevapla
  • Şemseddin Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusların saldırganlığı sınır tanımıyor bugün Polonya yarın Moldovya, Romanya, Slovakya, Macaristan, Finlandiya ve Baltık ülkeleri.. NATO daha etkin bir şekilde buna dur demeli
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Füzelerin Ukraynaya ait olduğu provokasyon amacıyla atıldığı ortaya çıktı - ne çekti, bu dünya şu hayatları yalanı oynamak olan tiyatrocu soytarılardan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu