Rusya'dan Polonya'ya düşen füze hakkında açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı, Polonya'ya düşen füzenin Ukrayna'ya ait olan S-300'den ateşlendiğini duyurdu.

GİRİŞ 16.11.2022 12:27 GÜNCELLEME 16.11.2022 13:35
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Biden'ın Polonya'ya düşen ve 2 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan füzeye ilişkin "Rusya'dan fırlatılma ihtimali düşük" değerlendirmesi sonrası Ukrayna'dan ilk açıklama geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, Polonya'ya düşen füzenin 2 kişinin ölümüne yol açması sonrası açıklamada bulundu ve 'füzeleri içeren her türlü kazadan Rusya'nın sorumlu olduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Ukrayna'daki savaştan ve büyük füze saldırılarından yalnızca Rusya sorumludur. Sınır ülkelerine hızla artan risklerin arkasında da sadece Rusya vardır. Avrupa için 'gökyüzünü kapatma' zamanı. Kendi güvenliğiniz için de..." diye konuştu.

RUSYA'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Polonya'da düşen füze parçaları Ukrayna'nın S-300'üne ait" ifadeleri kullanıldı.

POLONYA'YA DÜŞEN FÜZE

Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne, kaynağı bilinmeyen bir füzenin düştüğü ve 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Bunun ardından Polonya Ulusal Güvenlik Komitesi acil toplanmış ve "askeri birliklerin savaşa hazır olma durumunun artırılmasına" karar verilmişti.

Birçok NATO ülkesi gelişmenin kaygı verici olduğu yönünde açıklamalar yapmış, olayın tüm boyutlarının incelenmesi ve pek çok ayrıntının açığa kavuşturulması gerektiğini belirtmişti.

Ukrayna Rusya'yı suçlarken, Rusya iddiaları reddetmişti.

ABD Başkanı Biden ise bir gazetecinin, "Füzenin Rusya'dan fırlatıldığını söylemek için çok mu erken?" sorusuna, "Elimizdeki ilk veriler bu sonucu vermiyor. Soruşturma tamamlanana kadar net bir şey söyleyemem ancak füzenin Rusya'dan fırlatılmış olma ihtimali düşük görünüyor." yanıtını vermişti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraine yanlislikla atmis bu bir kaza polonya nin basi sag olsun malesef savaslar acimasiz Ukraine cok vatandasi ni kaybetti kendini savunmaya calisiyor af edilmeli
    Cevapla
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Reis söyledi.Rusyanın açıklamaları dikkate alınmalı diye.Haklı da çıktı.Satranç ı iyi oynamak lazım.
    Cevapla
  • Tatar Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Söz konusu haçlı olunca tüm dünya ayağa kalkıyor. Türkiye'ye düşen onlarca Füzeyi dünya görmüyor. Ve biz hala uyumaya devam ediyoruz...
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna'nın başına Tiyatro yapan palyaçoyu getirirsen,O ve ekibide bu savaşı TİYATRO oyununa çevirirler.
    Cevapla
  • suphi 1 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna aklı sıra rusyayı tuzağa düşürmeye çalışmış avanaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır