Joe Biden Polonya’ya düşen füzeyle ilgili ilk kez konuştu: Rusya olasılığı düşük

ABD Başkanı Biden Polonya'ya düşen ve 2 kişinin ölümüne sebep olan füzeyle ilgili şu anda net bir şey söyleyemeyeceğini, ellerindeki ilk bilgilerin füzenin Rusya tarafından fırlatılması olasılığının düşük olduğunu gösterdiğini belirtti.

GİRİŞ 16.11.2022 07:54 GÜNCELLEME 16.11.2022 09:18
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, Endonezya'nın Bali Adası'nda dünya liderleri ile görüşmesinin ardından, şu anda net bir şey söyleyemeyeceğini ancak ellerindeki ilk bilgilerin Polonya'ya düşen füzenin Rusya tarafından fırlatılması olasılığının düşük olduğunu gösterdiğini belirtti.

 

Biden, Polonya topraklarına füze düştüğü haberlerinin ardından G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Bali'de dünya liderleri ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Biden, olayda ölenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek, "(Liderlerle) Ukrayna sınırında Polonya topraklarındaki patlamanın soruşturulması için Polonya'yı desteklemek konusunda mutabık kaldık. Soruşturma devam ederken, biz de birlikte çalışıp bir sonraki adımımızı belirleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Biden, Bali'deki G20 Zirvesi sürerken bile Rusya'nın Ukrayna'nın kritik altyapısına saldırdığını dile getirerek, "Rusya'nın yaptıkları tamamıyla vicdansızlıktır." dedi.

Bir gazetecinin, "Füzenin Rusya'dan fırlatıldığını söylemek için çok mu erken?" sorusuna Biden, "Elimizdeki ilk veriler bu sonucu vermiyor. Soruşturma tamamlanana kadar net bir şey söyleyemem ancak füzenin Rusya'dan fırlatılmış olma ihtimali düşük görünüyor." yanıtını verdi.

Biden ile görüşmeye, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Japonya Başbakanı Kişida Fumio, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel katıldı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 46
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Füze Rusya tarafından atılmadı ise kim attı füzeyi? Amacı neydi?
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD yeni dönemde düşman olarak bellediği RUSYA ve ÇİN'le tek başına mücadele edemeyeceğini biliyor. Ukrayna savaşını körükleyerek Avrupa ülkelerini Rusya ile dalaştırdı. Böylece Avrupa'yı avucunda tutuyor. Çin'e karşı da "tepesine atom bombası attığı JAPON'lar" ve bölgedeki Hindistan ülkelerle müttefiklik hesapları peşinde. Ayrıca Çin’de biolojik savaş olan Coronayı kullandı?? Ancak ABD’nin Uydur kaydır ikiz kuleler sonrası KÖRFEZ SAVAŞINDAKİ gibi etrafında ülkeler toplaması bu sefer çok zor zira dünyanın da gözü açıldı.
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika tüm AB yi yakacak. Dolayısıyla Amerika’ya biat edenlerden hayır çıkmaz. Hepsi belasını bulacak.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato ve Ab yi savaşa çekmek için tezgah olabilir. Rusya attıysa nato ve ab 'nin tepkisini anlamak için atmıştır o zaman 1-2 gün sonra rotadan cıkmış takip yanlışlıkla düştüğünü kabul eder. diğer seçenek ukranya yapmıştır nato ab savaşa dahil olsun ve daha çok yardımda bulunsun diye. her türlü bir tezgah sözkonusu
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Polonya NATO ülkesi füzeyi Rus atmışsa NATO devreye girer.sonuçları..........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz