ABD'li yetkililer: Polonya'ya düşen füze Ukrayna'ya ait

Amerikan haber ajansı Associated Press (AP), ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, Polonya'ya düşen füzenin Ukrayna güçleri tarafından bir Rus füzesini engellemek için ateşlendiğini gösterdiğini yazdı.

GİRİŞ 16.11.2022 10:36 GÜNCELLEME 16.11.2022 10:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ukrayna sınırına yakın bir bölgede bulunan Przewodow köyünde şiddetli bir patlama yaşanması ve 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ülkede tüm birimler yüksek alarm seviyesine geçirildi.

Füzenin Rusya'ya ait olup olmadığı tartışılırken, Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, ilk bulguların Polonya'ya düşen füzenin Ukrayna güçleri tarafından bir Rus füzesini engellemek için ateşlendiğini gösterdiğini yazdı.

Joe Biden Polonya’ya düşen füzeyle ilgili ilk kez konuştu: Rusya olasılığı düşükJoe Biden Polonya’ya düşen füzeyle ilgili ilk kez konuştu: Rusya olasılığı düşük

Son dakika: Rusya'dan flaş Polonya açıklaması: Kasıtlı provokasyonRusya'dan flaş Polonya açıklaması: Kasıtlı provokasyon

ABD Başkanı Joe Biden, füzenin Rusya tarafından fırlatılması ihtimalinin düşük olduğunu söyleyerek, "Ukrayna sınırında Polonya topraklarındaki patlamanın soruşturulması için Polonya'yı desteklemek konusunda mutabık kaldık. Soruşturma devam ederken, biz de birlikte çalışıp bir sonraki adımımızı belirleyeceğiz" açıklamasını yapmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı ise, Polonya'ya düşen füzeyle ilgili iddiaları yalanlayarak, "Durumu tırmandırmak için kasıtlı bir provokasyon" demişti.

POLONYA: FÜZEYİ KİM ATEŞLEDİ BİLMİYORUZ

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, ülkesinin Ukrayna sınırındaki Przewodow köyünde 2 kişinin hayatını kaybettiği olayda füzeyi kimin attığına dair net bir kanıtın olmadığını belirterek, "Müfettişler bu konuyu açıklığa kavuşturacaktır. Büyük olasılıkla, Rus yapımı bir füzeydi ancak şu anda hepsi hala araştırılıyor" dedi.

ERDOĞAN DA BİDEN'IN AÇIKLAMASINA İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Polonya-Ukrayna sınırında bir olay geldi. Türkiye'nin bu konudaki pozisyonu, görüşü nedir?" sorusuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ben, Rusya'nın yaptığı açıklamaya doğrusu saygı duymak durumundayım. Rusya'nın 'Bizimle bu işin alakası yok' demesi bizim için önemli. Bütün bunların yanında sabah yine (Almanya Başbakanı) Olaf Scholz ile yaptığımız görüşmede, bunun detay araştırmalarının yapılması gerekiyor, böyle bir kararı vermenin doğru olmayacağını o da söyledi. Rusya'nın 'Bizimle alakası yok' ve Biden'ın da 'bu füzelerin Rus yapımı olmadığını' açıklamış olması, herhalde bunun Rusya ile alakası olmadığını göstermektedir. Bu, bir teknik arıza olabilir veya farklı olabilir, onun için inceleme araştırma şart."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • HASAN KARA 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın yoğun füze saldırısında Ukrayna aklı sıra Putin i zora sokacak işler yapmıştır.çünki kanı bozuk bir yahudiden ne beklenir. Ukrayna Polonya dahil olması ve Putin'i suçlamak içinde roketi sallamıştır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Filistin'in BM üyeliği onaylandı
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!