Bob Menendez: Türkiye'ye F-16 satışını onaylamayacağım

Rum Kesimi'nden isimlerin de yer aldığı çevrimiçi bir programda konuşan Bob Menendez, Türk askerinin Kıbrıs'tan çekilmesini isteyerek, "Türkiye saldırganlığı bırakmadığı sürece F-16 satışını onaylamayacağım" dedi.

GİRİŞ 17.11.2022 08:28 GÜNCELLEME 18.11.2022 14:54
Bu Habere 323 Yorum Yapılmış

ABD'de merakla beklenen ara seçim sonuçları resmileşti. Demokratlar Senato'da, Cumhuriyetçiler de Temsilciler Meclisi'nde zaferi kazandı. Kritik oylama sonrasında ise harekete geçen bazı Yunan yanlısı ABD'li siyasetçiler, Türkiye karşıtı açıklamalarına ağırlık vermeye başladı.

Ara seçimlerde yeniden seçilen Yunan asıllı ABD'li siyasetçi Chris Pappas önderliğindeki bir grup ABD'li isim, Türkiye'ye F-16 satışının engellenmesi için çok sert bir mektup yazdı. Pappas ve 20'den fazla ismin imzasının bulunduğu mektupta, Türkiye'ye F-16 ve modernizasyon kitlerinin satılmaması için talepte bulunuldu ve gerekçeler gösterildi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, geçen yıl Bob Menendez'e Kurtarıcı Nişanı Büyük Haçı vermişti.

BOB MENENDEZ, TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI

Bu mektubun ortaya çıkmasından hemen sonra ise, ABD'li Senatör Bob Menendez'den yeni açıklamalar geldi. Çevrimiçi düzenlenen bir programa katılan ve Rum Kesimi'nden isimlerin de yer aldığı platformda konuşan ABD Senato'su Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Menendez, Kıbrıs'tan bütün Türk askerlerinin ayrılması gerektiğini söyleyerek, F-16 konusunu gündeme getirdi.

Menendez, "Ben Kıbrıs sorununun uzun bir süredir destekçisi olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Bildiğiniz gibi ben Güney Kıbrıs'ın toprak bütünlüğüne tamamen kendimi adadım" ifadesini kullandı. Bir süre önce, Biden yönetiminin Kıbrıs Rum Kesimi'ne uygulanan silah ambargosunu kaldırdığını hatırlatan Menendez, "Bu önemli bir gelişme fakat daha yapacak işlerimiz var" dedi.

Menendez, "ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ellerine F-16 savaş jetleri vermemeli. Bütün bölgede saldırganlığı bırakmadan Türkiye'ye herhangi bir F-16 uçağının satışına onay vermeyeceğim" yorumunu yaptı.

Menendez sözlerini, "Kıbrıslılar, New Jerseyliler ve bütün Amerikalıların bir araya gelince yapamayacakları şey yok. Kıbrıs adasındaki bütün Türk askerlerinin gittiğinden emin olalım" ifadesiyle bitirdi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 323
  • kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    sadece bu açıklamasından ötürü bile erdoğana neden oy verdiğimi birkez daha pekiştirdi ( Ne mutlu müslümanım diye )
    Cevapla
  • İbo 1 yıl önce Şikayet Et
    AB d senetoru olabilirsin türklerin sizin vereceğiniz uç aşklara ihtiyacı yoktur ama sizin Türkiyeye ihtiyacınız var veselam
    Cevapla
  • Çavuş 1 yıl önce Şikayet Et
    İt itligini her yerde yapar, biz kimseye güvenip kimseden korkan bir ülke olsaydık Tarih sayfalarından çoktan silinip giderdik senin gibi öteni çok gördük biz evvel Allah bütün ihtiyacımız olan silah ve teçhizat iytiyacımızı yapabilecek gücümüz var.
    Cevapla
  • Ali Kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin F 16 na muhtaç değiliz. Al başına çal. Rum sevdanız bitmiyor. Bir gün hepinizi Ak Deniz in sularına gömeceğiz. İçerideki hainleri de unutmadık.
    Cevapla
  • Mendebur 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında 12 ada için Türkiye gerekeni yapınca anlarsın yunan abd işbirliğini mendebur…
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?