Abdullahiyan: İran, Libya ya da Sudan değil

Ülkedeki protestolara ilişkin konuşan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, 'İsrail ve bazı Batılı yetkililerin ülkede iç savaş çıkarmayı planladığını ancak İran'ın Libya ve Sudan olmadığını' söyledi.

Abdullahiyan: İran, Libya ya da Sudan değil
Abdullahiyan: İran, Libya ya da Sudan değil
GİRİŞ 17.11.2022 13:49 GÜNCELLEME 17.11.2022 13:49
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "İran'da iç savaş, yıkım ve parçalama planları yapan güvenlik servisleri, sahte İsrail rejimi ve bazı Batılı siyasetçiler, İran'ın Libya ve Sudan olmadığını bilmelidirler." değerlendirmesinde bulundu.

Abdullahiyan, "düşmanların İran'ın bütünlüğünü ve kimliğini hedef aldığını ancak halkın basiretinin düşmanı hayal kırıklığına uğrattığını" ifade etti.

İRAN'DAKİ GÖSTERİLER

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından "başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle" gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin, 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı.

Resmi kaynaklardan olaylarda sivillerin ve güvenlik güçlerinin öldüğüne dair açıklamalar yapılsa da ölü sayısı hakkında net bilgi verilmiyor. Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü ise hafta sonu yaptığı açıklamada, gösterilerde 342 kişinin öldüğünü duyurmuştu. İran medyasına yansıyan haberlere göre, gösteriler sırasında 40'tan fazla güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi.

Son olarak dün akşam ülkenin güneybatısındaki Huzistan eyaletine bağlı İze kentinde düzenlenen Mahsa Emini protestoları sırasında seyir halindeki motosikletli 2 kişinin göstericiler ve güvenlik güçlerinin üzerine ateş açması sonucu 7 kişi hayatını kaybetmişti. İsfahan kentinde de eş zamanlı olarak güvenlik güçlerine yönelik motosikletli kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Besic milis güçlerinden 2 kişi ölmüştü. İran yönetimi, iki aydır devam eden olayları, "ülkeyi parçalamayı hedefleyen ABD, İsrail ve İngiltere gibi güçlerin komplosu" olarak değerlendiriyor.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 8
  • Beton Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    ula ne saçmaladın. çakma sapan tutarsız bir mezheple inanmayanlara bile zorla tesettür giydiriyorsunuz sonrada dış güçler bizi bölmeye çalışıyor diye saçmalıyorsunuz. bizde inananları zorla açan kamalistler ne kadar bagnazsa sizde inanmayanları zorla kapatarak isyan ettirdiniz. Bir halk aslan zulümle kalkınmaz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    evet dogru daha betersiniz
    Cevapla
  • Anonim 1 yıl önce Şikayet Et
    Fitne yuvası yıkılacak inşaAllah.
    Cevapla
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey İRAN senin Irak ta, Suriye'de, Yemen'de ne işin var? Şunu hatırlatalım :Vurma kapıyı, vururlar kapını. Bu Dünya Etme bulma dünyası.
    Cevapla
  • kızıldağ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iran daki devlet görevlilerinin neden çoğu ermeni
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan kredi ve enflasyon açıklaması
Renault'dan yeni SUV! Symbioz resmen tanıtıldı