Türkiye'den Kuzey Kore'ye balistik füze kınaması

Türk Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin dün (18 Kasım) gerçekleştirdiği kıtalararası balistik füze denemesi dahil olmak üzere, yıl başından bu yana artan sayıdaki balistik füze denemelerine ilişkin kınama mesajı yayımladı.

Türkiye'den Kuzey Kore'ye balistik füze kınaması
Türkiye'den Kuzey Kore'ye balistik füze kınaması
GİRİŞ 19.11.2022 13:23 GÜNCELLEME 19.11.2022 19:49
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin dün (18 Kasım) gerçekleştirdiği kıtalararası balistik füze denemesi dahil olmak üzere yıl başından bu yana artan sayıdaki balistik füze denemelerine ilişkin kınama mesajı yayımladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kuzey Kore'nin dün (18 Kasım) gerçekleştirdiği kıtalararası balistik füze denemesi dahil olmak üzere yıl başından bu yana artan sayıdaki balistik füze denemelerini kınıyoruz. Kuzey Kore'nin tüm uluslararası uyarılara rağmen sürdürdüğü bu sorumsuz tutumun bölgesel barış ve istikrara muhtemel olumsuz etkilerinden kaygı duyuyoruz. Kuzey Kore'yi, ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarından kaynaklanan yükümlülüklerine uymaya ve bölgede daha fazla gerilime neden olabilecek eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz" denildi.

Kuzey Kore kıtalararası balistik füze fırlattıKuzey Kore kıtalararası balistik füze fırlattı

Japonya'dan ABD'ye balistik füze uyarısı! MenzildesinizJaponya'dan ABD'ye balistik füze uyarısı! Menzildesiniz

ABD'den Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze denemesine kınamaABD'den Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze denemesine kınama

Kuzey Kore lideri Kim bu kez kızını getirdiKuzey Kore lideri Kim bu kez kızını getirdi

YIL DOLMADAN 34 FÜZE DENEMESİ YAPILDI

Japon Devlet Televizyonu NHK, son denemeyle Pyongyang yönetiminin bu yıl 34. kez füze denemesi gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 63
  • Konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapacaksınızda kınarsınız .adam ne yaparsa yapsın .çok mu önemli .ne denerse denesin tebrik etmek lazım takdir etmek lazım.
    Cevapla
  • Xxx 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde kısa menzilli balistik füze denemesi yaptık.onlar bizi kınadımı?
    Cevapla
  • sezayi 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan size ne adam ne denerse denesin,biz de daha bir kac hafta once deneme yaptik, ya her ülke kendini savunma hakkina ve daha iyisine sahip olma hakkina sahiptir kimse karışamaz , kendi topraklarinda ne yaoarsa ne ederse etsin kimse kimseye karışamaz
    Cevapla
  • Fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir düşman daha kazanmayalım vursun katil conileri
    Cevapla
  • Milli ve yerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah roket adam conilere sallar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN ikinci kez gökyüzü ile buluştu
Belçika Başbakanı Alexander De Croo duyurdu... AB'de İsrail'e karşı büyük darbe hazırlığı