Pakistan, BM İklim Zirvesi'nde alınan karardan memnun

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliği sonucunda maruz kaldıkları kayıp ve zararları tazmin etmek için bir fon kurulmasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Pakistan, BM İklim Zirvesi'nde alınan karardan memnun
Pakistan, BM İklim Zirvesi'nde alınan karardan memnun
GİRİŞ 20.11.2022 17:37 GÜNCELLEME 20.11.2022 17:37

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı'nda (COP27) gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliği sonucunda maruz kaldıkları kayıp ve zararları tazmin etmek için bir fon kurulmasını memnuniyetle karşıladı.

Tarihi anlaşma sağlandı: İklim krizine karşı savunmasız ülkeler için fon kurulacakTarihi anlaşma sağlandı: İklim krizine karşı savunmasız ülkeler için fon kurulacak

Şerif, Twitter’dan yaptığı açıklamada, BM bünyesinde kayıp ve zarar fonunun kurulmasını iklim adaleti hedefine doğru atılan önemli bir adım olarak nitelendirdi ve karardan duyduğu memnuniyeti vurguladı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da gelişmekte olan ülkelerin kayıp ve zarar fonunu son 30 yıldır talep ettikleri anımsatılarak, bunun elde edilmesinin büyük bir başarı olduğu kaydedildi.

Mısır'ın Şarm el-Şeyh şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı'na (COP27) katılan delegasyonların temsilcileri, gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliği sonucunda maruz kaldıkları kayıp ve zararları tazmin etmek için bir fon kurulmasını onaylamıştı.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı