ABD, Rusya ve Fransa'dan Pençe Kılıç açıklaması

Türkiye'nin, terör örgütüne yönelik Suriye ve Irak'ta başlattığı Pençe Kılıç Harekatı başarıyla icra edilirken; Rusya, Fransa, ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) açıklamalar geldi.

GİRİŞ 22.11.2022 06:18 GÜNCELLEME 23.11.2022 09:58
Bu Habere 386 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan, Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği Pençe Kılıç Harekatı'na ve terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG'nin Gaziantep'e düzenlediği saldırılara dair açıklama geldi.

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü "Suriyeli Kürt güçler" olarak lanse edilirken şu ifadeler kullanıldı:

"Hafta sonu boyunca Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyinde hava saldırıları düzenlediğini ve Suriyeli Kürt güçlerin Türkiye'nin güneyine yeni saldırılar düzenlediğini gördük. Savunma Bakanlığı, Suriye'deki durumu istikrarsızlaştıran ya da Irak hükümetiyle koordine edilmemiş askeri eylemler yoluyla Irak'ın egemenliğini ihlal eden her türlü askeri eyleme karşı çıkmaya devam etmektedir."

Açıklamada, bu tür eylemlerin DEAŞ'a karşı mücadeleyi sürdürmek ve örgütün bir daha asla dirilemeyeceğinden emin olmak gibi ortak hedefleri tehdit ettiği kaydedildi.

BİR AÇIKLAMA DA ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan kısa açıklamada ise, "ABD; Suriye ve Türkiye'de sivillerin hayatını kaybetmesi nedeniyle içten taziyelerini ifade ediyor. Sivilleri korumak ve DEAŞ'ı yenme gibi ortak hedefi desteklemek için Suriye'de gerilimin azaltılması çağrısında bulunuyoruz. Irak'ta, Irak'ın egemenliğini ihlal eden ve koordine edilmemiş askeri eylemlere karşı çıkmaya devam ediyoruz" denildi.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherina Colonna

RUSYA VE FRANSA'DAN AÇIKLAMA

Fransa Dışişleri Bakanı Catherina Colonna da Türkiye'nin Pençe Kılıç Operasyon'uyla ilgili olarak, "Türkiye'nin başka bir ülkeye saldırdığını maalesef ilk kez görmüyoruz. Her defasında endişelerimizi dile getirip sağduyu istiyoruz. Türkiye'nin endişesini anlıyoruz ancak böyle çözülmez" dedi.

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev, Türkiye'nin kendilerine operasyon öncesi bilgi vermediğini kaydederek, "Kürt sorununu barışçıl yollarla çözmeye çağırıyoruz" dedi. Lavrentyev, Moskova'nın partnerleriyle bu soruna bir çözüm bulmak için çalışacağını kaydederek, "Türk meslektaşlarımızı, gerilimi tırmandırma konusunda itidalli davranmaya çağırıyoruz" dedi.

Kremlin'den yapılan açıklamada ise, "Türkiye'nin güvenlik endişelerini anlıyor ve saygı duyuyoruz. Tarafları durumun kötüleşmesine yönelik adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

TERÖRİSTTEN KARİKARTÜRLÜ PAYLAŞIM

Terör örgütü PKK/YPG sözcülerinden Mustafa Bali ise, ABD'nin YPG'yi sırtından bıçakladığını tasvir eden bir karikatür paylaştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 386
  • Esven 1 yıl önce Şikayet Et
    İşinize bakın.
    Cevapla
  • sarıçiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    bu insanlıktan nasibini almamışlar olmasa terör çoktan biter?Terörü destekleyenler bunlare ama boşuna konuşuyorlar Elhamdulillah TSK girdigi yeri temizler ve göbeginden işeyen varsa karşımıza çıksın?
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Be şeref yoksunları, israil gazzeyi vururken aynı cümleleri neden kullanmıyorsunuz. İki yüzlü batı...
    Cevapla
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye güvenliği için hemen sınırlarımız ötesinde operasyon yapıyor, haddi olmayan,taa okyanus ötesinnden vb ,yerlerden ses geliyor, hayırdır, midenizemi oturduk.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet terörizmin ta kendsi amerikadır. Biz bunu tüm türkiye halkı olarak biliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı