Güney Kore'nin füze önleme testi başarıyla sonuçlandı

Güney Kore, Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerini artırdığı bir dönemde, geliştirilmekte olan uzun menzilli karadan-havaya füze (L-SAM) sistemiyle başarılı bir füze önleme denemesi yaptığını duyurdu.

Güney Kore'nin füze önleme testi başarıyla sonuçlandı
Güney Kore'nin füze önleme testi başarıyla sonuçlandı
GİRİŞ 22.11.2022 11:42 GÜNCELLEME 22.11.2022 11:42

Yonhap'ın haberine göre, geliştirilme aşamasında olan L-SAM ile ABD'nin Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sistemine benzer şekilde 50-60 kilometre irtifadaki balistik füzelerin vurulabilmesi amaçlanıyor.

Yetkililer, L-SAM sisteminin başarılı testinin, şubatta gerçekleştirilen başarılı uçuş denemesinin ardından yapıldığını belirtti.

Savunma Geliştirme Ajansı (ADD), bu sistemin 2024'e kadar tamamlanmasını, 2026'da seri üretime geçilmesini ve 2027'de kullanıma girmesini hedefliyor.

L-SAM, Kore Hava ve Füze Savunması (KAMD) ismiyle planlanan çok katmanlı füze savunma kalkanının önemli bir kısmını oluşturuyor.

Askeri yetkililer tarafından yapılan açıklamada, KAMD'nin Kuzey Kore'den gelen tehditlere karşı geliştirildiği belirtildi.

Ayrıca Güney Kore, insansız hava aracı engelleme sistemi geliştirilmesine yönelik bir plan da duyurdu.

Bu sistem için Savunma Tedarik Programı İdaresi, LIG Nex1 adlı yerli savunma şirketinin, Ocak 2026'ya kadar 24,4 milyar dolar değerindeki Block-I adlı projeyi yürüteceğini açıkladı.

Güney Kore'nin bu girişimleri, Kuzey Kore'nin geçen hafta kıtalararası balistik füze fırlatmasının ve tehdit düzeyini artırmasının ardından geldi.

Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze denemesinin ardından ABD, dün Pyongyang'a yönelik güçlü bir Birleşmiş Milletler (BM) kararı alınması çağrısı yapmıştı.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Cang Cun de ABD'ye, Kuzey Kore'ye yönelik askeri tatbikatları ve yaptırımları hafifletme çağrısında bulunmuştu.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber