Almanya'dan çifte vatandaşlık hamlesi!

Almanya'da koalisyon hükümeti, vatandaşlık yasasında kapsamlı reforma gitmeye hazırlanıyor. Reformla, Alman vatandaşlığına geçişin kolaylaştırılması ve çifte vatandaşlık önündeki engelin kaldırılması planlanıyor.

Almanya'dan çifte vatandaşlık hamlesi!
Almanya'dan çifte vatandaşlık hamlesi!
GİRİŞ 22.11.2022 21:43 GÜNCELLEME 22.11.2022 21:43
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Almanya'da koalisyon hükümeti, vatandaşlık yasasında kapsamlı reforma gitmeye hazırlanıyor.

Vatandaşlık yasasında yapılacak değişiklikle, Alman vatandaşlığına başvurmak için karşılanması gereken, Almanya'da 8 yıl ikamet etmiş olma koşulu 5 yıla düşürülecek.

Almanya'ya uyum konusunda, iktisadi ve sosyal bakımdan "özel başarı" kaydeden göçmenlerin vatandaşlığa geçişi ise üç yılda gerçekleşebilecek.

GELDİĞİ ÜLKENİN VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKMASI ŞART KOŞULMAYACAK

Reformun özellikle Türk vatandaşları bakımından getireceği en önemli değişikliklerin başında çifte vatandaşlık hakkı yer alıyor. Bundan sonra Alman vatandaşlığına geçecek kimseye, geldiği ülkenin vatandaşlığından çıkması şart koşulmayacak. Yasa değişikliği için hazırlıkların yıl sonundan önce tamamlanması hedefleniyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • fahri 1 yıl önce Şikayet Et
    Alamana asker lazım savaştıracak, elinize silahı verecek kaçarsan savaştan canını alacak. İki kere düşünün öyle vatandaş olun!!!!
    Cevapla
  • Tdö 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'nın askere ihtiyacı olabilir, fakat bu yasanın askerlikle alakalı olmadığını biraz araştırarak anlayabilirsiniz. Tespit tamamen yanlış. Adamların iş gücüne ve genç nüfusa ihtiyacı var. Vesssselaaam!
    Cevapla
  • Alex 1 yıl önce Şikayet Et
    Gurbetçileri kıskanmaya devam edin hayatında 1 kere Almanya’ya gelmemiş ama burda yaşıyormuş gibi yorum yapıyorsun pes
    Cevapla
  • Anonim 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da zorunlu askerlik yok bir diğer husus genel seferberlik yasasında ise eli silah tutan erkekler cepheye gidecek yasası da isteğe bağlı saçma bir atmasyon olmuş kusura bakma
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka almana asker lazım boş muhabbet
    Cevapla
  • Yozgatli Akinci Beyi 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisim Sizden ricam YOZGAT SGK subesinide bir arastirmaniz,vatandasi canindan bezdiriyorlar ,kurtarin bizi bunlardan,enbasindan en altindaki memura kadar vatandasi devlete düsman edecek ne varsa yapiyorlar,arstirinyetecek bu dediklerim.saygilar.
    Cevapla
  • Mustafa Çoban 1 yıl önce Şikayet Et
    Cimer'e yazın Tayyip erdoğan girip de bu haber sitesinde tek tek yorum okumuyor
    Cevapla
  • corumlu19 1 yıl önce Şikayet Et
    yani kendi ülkelerinde çalışacak ikinci sınıf olarak gördükleri KÖLE arıyorlar...
    Cevapla
  • Varan 1 yıl önce Şikayet Et
    Üçünçü sinif olmaktan iyiydir
    Cevapla
  • corumlu19 1 yıl önce Şikayet Et
    o kadar acık ve net adamların gayesi genç nüfusu kendi ülkelerine kazandırıp sanayideki iş gücünü telafi edip adamlar sanayi üretimlerinde eleman yetiştirip gelişmelerine yardımcı olacak..
    Cevapla
  • Demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet kardeşim bizim ülkemizde işcisine hak ettiği değeri verse calişma gücünü indirse işci hakları dernekleri gerçekten işlerini yapsa bakalım birkişi gidermi ülkeden. Enflasyona göre şimdi bir işcinin en düşük askeri aylığı 15000 olması lağzim.
    Cevapla
  • Hanefi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah CC iman etmeyenleri sevmez.Kafire hizmet ederek onu iktisadi olarak kalkindir teknolojik olarak kalkindir sonrada Müslümanım de Hemi hadi ordan hadi
    Cevapla
  • Gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Insanlarin imanini sorgulamak sanami düstü? Allah CC rizkini nerde verirse orda kazaniyor insanlar. Senin imanin güclü olsun. Dünyanin heryer allahin mülkü. Sen sen ol kimsenin n imanini sorgulama. Allah katinda kendi halini düsün. Vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı