İsveç parlamentosunda Türkiye tartışması! Başbakan cevabını verdi

İsveç parlamentosunda Türkiye tartışması yaşandı. Pençe-Kılıç Hava Harekatı'ndan rahatsız olan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Marta Stenevi'ne İsveç Başbakanı Ulf Kristersson cevap verdi.

GİRİŞ 25.11.2022 00:48 GÜNCELLEME 25.11.2022 10:22
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

İsveç parlamentosunda Yeşiller Partisi Eş Başkanı Marta Stenevi'nin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine başlattığı "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nın rahatsızlık meydana getirdiğine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı neden eleştirmediğine dair soruyu cevaplayan Kristersson, "Terör saldırılarına karşı Türkiye'nin kendini savunma hakkı var." dedi.



'TÜRKİYE KENDİNİ KORUMA HAKKINA SAHİP'

Tüm tarafları itidalli olmaya, sakin kalmaya, sivillerin ve sivil nesnelerin askeri tehlikeye maruz kalmaması gerektiğine dair çağrıda bulunan Kristersson, "Kuzey Suriye'deki durum çok karışık, bir yandan terör örgütü DEAŞ'a karşı verilen bir mücadele, bir taraftan da Türkiye'nin terör saldırılarına maruz kalan bir ülke olduğunu kabul etmek gerekir. Türkiye'nin kendini her türlü terör saldırısına karşı koruma hakkına sahip olduğunu da belirtmek gerekir." ifadelerini kullandı.



İSVEÇ'İN TERÖR ÖRGÜTLERİNE GÜVENLİ BİR SIĞINAK OLMAMASI GEREKİR

Dünyanın, Türkiye'yi anlaması gerektiğine dikkati çeken Kristersson, "Dünyanın, Türkiye'yi vuran terör saldırılarının diğer ülkeleri vuran terör saldırıları kadar kötü olduğunu kabul etmesi için nedenler var. İsveç'te çeşitli şekillerde terör ve terörle ilgili faaliyetlere katılan ve bunu finanse eden insanlar İsveç'i hedef almıyor, Türkiye'yi hedef alıyor. İsveç'in bunlara güvenli bir sığınak olmaması gerektiğini tespit ettik." şeklinde konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 82
  • Yunus kat 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'in Gazze'ye zulmü Amerika'nın Irak'ta işkence sivillere vaptığı hangi insanlığa sığar insaflı bir hayvan yapmaz bu işkenceleri insanlığın yüz karası önce insan olun sonra insanlığtan bahsedin
    Cevapla
  • tabi 1 yıl önce Şikayet Et
    sen ta kalk ordan kendi ülkeni bırak türkiyeyle ugraş. kafadan rahatsızsınız siz. başka hiçbir ülke ile bu türden ilginiz, eleştiriniz, gözleminiz var mı, yoksa sadece türkiye ve pkk ile mi bu kadar ilgilisiniz?
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok ilginç rusyadan ayrılan hatta rusyanin kendinden ayırdığı ukraynaya destek verenler silah gönderenler kendilerinin hiç haddi olmaz iken neden acaba saldırılara karşı çıkıyorlar petrol kutularından beklenti mi acaba abd köpeğini İsveç i rusyayi mısırı falan filan işte ne ilgilendirir bu harekat neden bu deas denen köpeklerin içinde dünyanın her yerinden insan var acaba insan öldürmeyi ve avcılığı sevenler hem para kazanırım hemde hevesi mi tatmin ederim seviyesinde mi.
    Cevapla
  • toto 1 yıl önce Şikayet Et
    birbirlerine ne kadar yakışmışlar. allah ayırmasın. bizim arsız kürt gitmiş orada isveçliye ayar çekiyor. oradan türkiyeye çomak sokmaya çalışıyor çapsızlar. sabır bitince ne olacak biliyorlar mı
    Cevapla
  • Yalnız 1 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman sizde terörist devletsiniz inşallah başınızı yersiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan