Tutuştular! İsveç'ten bir Türkiye açıklaması daha geldi

FETÖ, PKK ve DHKP-C’li teröristleri koruyan ve besleyen İsveç'te, Türkiye'ye yönelik dikkat çeken bir mesaj geldi. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, "Türkiye'ye söz verdiğimiz taahhütleri yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Tutuştular! İsveç'ten bir Türkiye açıklaması daha geldi
Tutuştular! İsveç'ten bir Türkiye açıklaması daha geldi
GİRİŞ 25.11.2022 22:23 GÜNCELLEME 25.11.2022 22:26
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ulusal güvenliği tehlike altına giren ve tarafsızlık politikalarında temelden değişime giden İsveç, 30 ülkeyle uluslararası anlamda en büyük savunma ittifakı NATO'nun en önemli üyelerinden Türkiye'nin onayına muhtaç durumda.

Türkiye'de bölücü faaliyetler gösteren terör örgütlerinin adeta misafirhanesi olan İskandinav ülkesinin NATO şemsiyesi altına girebilmek için hasmane tutumundan vazgeçmekten başka çaresi yok.

TÜRKİYE, EN ÇOK İSVEÇ'TEN RAHATSIZ

Şimdiye kadar Atlantik merkezli sistemin bir parçası olan ve Ankara’nın, kendi ulusal güvenlik politikalarına karşı FETÖ, PKK ve DHKP-C’li teröristleri korumaya devam ederek cüretkar davranan İsveç’in üyelik başvurusunu veto edilme ihtimaliyse üyelik başvurusunun ilk günündeki gibi ciddiyetini koruyor. Daha önemlisi Türkiye, Finlandiya’dan daha çok İsveç’in milli güvenliğimize aykırı politikalarından rahatsız olduğunu diplomatik temaslarda muhataplarına iletiyor.

İSVEÇ'TEN TÜRKİYE'YE ZEYTİN DALI

Türkiye'nin NATO'nun müttefiklik ruhuna uygun taleplerine karşı olumlu açıklamalar yapan İsveç'ten yeni bir mesaj daha geldi. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye'ye verdikleri sözleri yerine getireceklerini bildirdi.

Kristersson, Dagens Nyheter gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO Madrid Zirvesi'nde 28 Haziran'da imzalanan Üçlü Muhtıra'yı değerlendirdi.

"TÜRKİYE'YE SÖZ VERDİĞİMİZ TAAHHÜTLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ"

Kristersson, "Dürüst olmak gerekirse bu bir Üçlü Muhtıra değil, Finlandiya ve İsveç'in Türkiye'ye güvenlik konusunda söz verdiği bir anlaşma. Türkiye'ye söz verdiğimiz taahhütleri yerine getireceğiz." dedi.

2023'TE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK TERÖR YASASI

Gelecek yıl bahar ayında yürürlüğe girmesi öngörülen yeni terör yasasını hatırlatan Kristersson, "(Yasa ile ilgili) Türkiye ile konuşuyoruz. Artık bu durum bizim NATO ile birlikte terörizme karşı mücadeleye dahil olma gerçeğidir." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE, İSVEÇ'İN NATO'YA ÜYELİK SÜRECİNİ UZATIYOR

Kristersson, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylama sürecinin uzamasına da değinerek "Konu şu anda Türkiye'nin elinde, Türkiye'nin görüşüne de saygı duyuyorum. İsveç ve Finlandiya olarak Türkiye ile yaptığımız anlaşma, Türkiye'nin güvenliğini çok ciddiye aldığımızı gösteriyor." sözlerini kaydetti.

NATO'dan henüz üyeliği tamamlanmayan İsveç ve Finlandiya için karar!NATO'dan henüz üyeliği tamamlanmayan İsveç ve Finlandiya için karar!

Macaristan, Finlandiya ve İsveç'in NATO onay sürecini ertelediMacaristan, Finlandiya ve İsveç'in NATO onay sürecini erteledi

İsveç parlamentosunda Türkiye tartışması! Başbakan cevabını verdiİsveç parlamentosunda Türkiye tartışması! Başbakan cevabını verdi

İsveç'te terör örgütü PKK/YPG ve FETÖ birlikte gösteri yaptı İsveç'te terör örgütü PKK/YPG ve FETÖ birlikte gösteri yaptı 

NATO'dan Türkiye açıklaması! İki ülkeye net mesajNATO'dan Türkiye açıklaması! İki ülkeye net mesaj

İsveç'ten Türkiye açıklaması!İsveç'ten Türkiye açıklaması!

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 71
  • abuzittin karadağ 1 yıl önce Şikayet Et
    patroları ne derse o olur. bekle ve gör.
    Cevapla
  • Ihsan Ergün 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Gavur lar Eski Monşerler'e alıştık ları için Şimdi Şaşkın duruma düşüyor lar Monşerlik devri Bitti Artık Adam gibi Türk Devlet Adamı göreceksiniz !
    Cevapla
  • Ozcan- 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin istedigi teroristler nerde siz teror yasasiyla oyalamaya calisiyorlar
    Cevapla
  • yerlioğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    isveç nato üyesi olur olmaz ppk'yı resmi olarak devlet kabul eder.
    Cevapla
  • cano 1 yıl önce Şikayet Et
    inanmayin yunanistanda Nato Üyesi pkk li dhkpc li Fetöcü ler Ordan Avrupaya yunanlilar bombaci terörisrt yetisyiriyo Niye,Nato üyesi deyilmi onlar isvir e de Ay i Nato üyesi olsun Eylemlere devam ederler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama