Merkel: Onu durdurmaya gücüm yetmedi

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna'nın işgali öncesinde görevdeyken Rusya'ya karşı izlediği politikayı savunarak, Rusya Devlet Başkanı Putin'i durdurmaya gücünün yetmediğini söyledi.

Merkel: Onu durdurmaya gücüm yetmedi
Merkel: Onu durdurmaya gücüm yetmedi
GİRİŞ 25.11.2022 16:19 GÜNCELLEME 26.11.2022 09:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Alman medya kuruluşy Der Spiegel'e konuşan Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet bŞaknaı Putin hakkında önemli açıklamalar yaptı.

16 yıl kesintisiz başbakanlık yaptıktan sonra geçen sene aralık ayında görevden ayrılan Merkel, 2021 yılının yazında Rus lider Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un da katılacağı görüşmeler düzenlemeye çalıştığını belirterek, "Bunu sağlayacak ve onu etkileyecek gücüm yoktu. Sonuçta herkes sonbaharda gideceğimi biliyordu" dedi.

"PUTİN İÇİN SADECE GÜÇ ÖNEMLİDİR"

Merkel, Ukrayna'nın işgali öncesinde görevdeyken Rusya'ya karşı izlediği politikayı savundu ve Putin'i durdurmaya gücünün yetmediğini söyledi: "Putin için sadece güç önemlidir."

"UKRAYNA'YA ZAMAN KAZANDIRDIM"

Merkel ayrıca, Minsk barış görüşmeleri sırasında Ukrayna konusunda aldığı tutumun, Kiev'e Rusya'nın askeri bir hamlesine hazırlanmak için zaman kazandırdığını söyledi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sömürücüsünüz.... ve sömğrdünüz..
    Cevapla
  • İak 1 yıl önce Şikayet Et
    Senelerce somurdunuz gariban ulkeleri putin neymiş güç istiyormuş ucu size dokunmasa hiçbirşey umrunuzda deg8l
    Cevapla
  • Fuat 1 yıl önce Şikayet Et
    Tayyib reisin gücü yetmedi senin ki nasıl yetsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?