Merkel’den dikkat çeken Putin itirafı: “Putin, işiniz bitti mesajı verdi”

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman Der spiegel dergisinde verdiği bir röportajda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik çarpıcı itirafta bulundu. Merkel, "Putin, politik açıdan işiniz bitti mesajı verdi" dedi.

Merkel’den dikkat çeken Putin itirafı: “Putin, işiniz bitti mesajı verdi”
Merkel’den dikkat çeken Putin itirafı: “Putin, işiniz bitti mesajı verdi”
GİRİŞ 25.11.2022 20:57 GÜNCELLEME 25.11.2022 20:58

Almanya eski Başbakanı Angela Mergel, Der Spiegel dergisinde yayımlanan röportajında, Rusya-Ukrayna savaşına yönelik itiraflarda bulundu.

'KENDİMİ SAVUNACAK GÜCÜM KALMAMIŞTI'

Merkel röportajında, o dönem Ukrayna konusunda Rusya ile diyalog girişiminde bulunduğunu ancak Avrupa Birliği (AB) ülkeleri tarafından yalnız bırakıldığını söyleyerek, "Ayrıldıktan sonra daha barışçıl bir dönem olmasını isterdim, çünkü Ukrayna konusuyla çok uğraştım. Ama sürpriz olmadı. Minsk Anlaşması aşındı. 2021 yazında başkanlar Biden ve Putin ile görüştüm. Macron ile birlikte AB Konseyi'nde Putin ile bağımsız bir Avrupa tartışma formatı oluşturulmasını istedim. Bazı insanlar buna itiraz etti. Artık kendimi savunacak gücüm kalmamıştı. Çünkü herkes sonbaharda görevimin sona ereceğini biliyordu" ifadelerini kullandı.

'PUTİN, İŞİNİZ BİTTİ MESAJI VERDİ'

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Putin ile Moskova'da yaptığı görüşmeye ilişkin konuşan Merkel, "Moskova'ya veda ziyaretimde de aynısı oldu. Putin burada 'politik açıdan işiniz bitti' mesajı verdi. Putin için önemli olan sadece güçtür. Bu son ziyarette Lavrov'u da yanında getirdi, normalde görüşmelerimiz baş başa olurdu" dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'