NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Putin'in yeni silahını açıkladı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Putin'e yüklenerek, "Kışa girdiğimizde bunu yapması, Başkan Putin'in şu anda kışı Ukrayna'ya karşı bir savaş silahı olarak kullanmaya çalıştığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 29.11.2022 01:16 GÜNCELLEME 29.11.2022 09:57
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kışı Ukrayna'ya karşı silah olarak kullanmaya çalıştığını belirterek, Ukrayna'nın elektrik şebekesine ve doğal gaz altyapısına saldırmayı sürdürmesini beklediğini söyledi.

Stoltenberg, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile 29-30 Kasım 2022'de Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde ortak basın toplantısı düzenledi.

Putin'den kritik toplantı! Gündem Ankara'daki görüşmePutin'den kritik toplantı! Gündem Ankara'daki görüşme

"PUTİN'İN YENMESİNE İZİN VEREMEYİZ"

Dışişleri bakanlarının Ukrayna'yı desteklemek için muhtemel yolları masaya yatıracaklarını aktaran Stoltenberg, "Putin'in yenmesine izin veremeyiz. Bu, amaçlara güç kullanarak erişilebileceği mesajını verir." diye konuştu.

Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'nın elektrik şebekesine, doğal gaz ve temel hizmetlere ilişkin altyapısına saldırmayı sürdürmesinin muhtemel olduğunu ifade ederek, "Kışa girdiğimizde bunu yapması, Başkan Putin'in şu anda kışı Ukrayna'ya karşı bir savaş silahı olarak kullanmaya çalıştığını gösteriyor." değerlendirmesini yaptı.

NATO Genel Sekreteri, dışişleri bakanlarının iki günlük toplantıda Rusya'nın baskısı altındaki Bosna Hersek, Gürcistan ve Moldova'ya yapılacak yardımları da görüşeceğini bildirdi.

Eski İngiltere Başbakanı Johnson: Putin'le pazarlık yapılamazdıEski İngiltere Başbakanı Johnson: Putin'le pazarlık yapılamazdı

"SOMUT PLANLARA İHTİYAÇ VAR"

Cumhurbaşkanı Iohannis de ülkesinin NATO'nun toplu savunmasına önemli katkılarda bulunmaya devam edeceğinin altını çizdi.

NATO ve müttefik ülkelerin Romanya'da önemli kuvvetler konuşlandırdığını belirten Iohannis, Romanya’nın şu anda yaklaşık 5 bin müttefik askere ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Iohannis, "Yüksek sayıda müttefik birliğe ihtiyaç var ancak bu da yeterli değil. Sağlam bir caydırıcılık ve savunmayı sağlayabilmek için ekipmana, daha doğrusu önceden konumlandırılmış ekipmana ihtiyaç var." dedi.

Madrid Zirvesi'nde alınan kararları "oldukça genel" olarak niteleyen Iohannis, "Bir saldırı durumunda hangi birliklerin gönderileceğinin çok net bilinmesi gerek. Somut planlara ihtiyaç var. Bu tür kararları son ana bırakamayız." şeklinde konuştu.

Merkel’den dikkat çeken Putin itirafı: “Putin, işiniz bitti mesajı verdi” Merkel’den dikkat çeken Putin itirafı: “Putin, işiniz bitti mesajı verdi”

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki; NATO-AB-ABD-BM- ...vs Rusyadan çok farklısınız da.....
    Cevapla
  • mtk 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletleri yönetenler vatansever olmayınca vatandaşın hali Ukrayna, herkes uyanık olsun Türkiye de ,chpkk hdpkk iyipkk gelirse Türkiye diye bir Devlet kalmayacak, hainlere fırsat vermeyin ,Allah Celle Celaluhu başımıza REİS vermiş sahip çıkalım
    Cevapla
  • Kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ambargo böyle konur Avrupa Putinin önünde diz çöküp yalvarsin da biraz akillansinlar Amerikanın köpekliğini biraksinlar
    Cevapla
  • Low 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani siz RUSYA dan savasavaksiniz o sizi izleyecek mi.Tabi donacaksiniz gidin kimlere güveniyorsanız onlara dert yanın essek kafalılar...
    Cevapla
  • Vatandas EU 1 yıl önce Şikayet Et
    NATO sana ne oluyor. Savas bir Nato ülkesine karsi yapilmadi. Bu senin ne haddin ne de görevin. Nato bati Emperyalizmin cati örgütü. Vahsi batinin simarik cocuklari ukrayna, pyd/pkk, israil, yunanistan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler