Putin'den kritik toplantı! Gündem Ankara'daki görüşme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında Ankara'da gerçekleşen Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) ile ABD İstihbarat Servisi (CIA) arasındaki toplantıyı ele aldı.

GİRİŞ 26.11.2022 02:57 GÜNCELLEME 26.11.2022 09:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi üyeleri Başbakan Mihail Misuştin, Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Devlet Duması Başkanı Viaçeslav Volodin, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya Federal Güvenlik Servisi Başkanı Aleksandr Bortnikov, Rusya'nın Dış İstihbarat Servisi'nin (SVR) Direktörü Sergei Narışkin ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Çevre Koruma, Ekoloji ve Ulaşımdan Sorumlu Özel Temsilcisi Sergey İvanov'un ile toplantı yaptı.



Toplantı öncesi konuşan Rusya lideri Putin, Ankara'da gerçekleşen Rusya'nın Dış İstihbarat Servisi'nin (SVR) ve ABD İstihbarat Servisi (CIA) toplantısını işaret ederek, "Bugün sizinle G20 zirvesindeki Rus delegasyonunun ve Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) çalışmalarının sonuçlarını ele alacağız. Ayrıca, Rus Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin’in, ABD ortağıyla görüşmesinin Ankara’da ne şekilde geçtiğini istişare edeceğiz. Kısa bir süre önce Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) toplantısı için Erivan'daydım. Orada, hem çok taraflı bir formatta hem de Ermenistan yönetimiyle yapılan görüşmede ele alınan ve istişare etmemizi gerektiren birkaç konu var. Bunları ele alacağız" ifadelerini kullandı.

Putin'in yaptığı açılış konuşmasının ardından Rusya Güvenlik Konseyi üyeleri Putin'in belirlediği başlıkları değerlendirmek üzere toplantıya geçti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • pala remzi. 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupa ve amerika enerjisini rusyaya harcıyor rusyanın şu anki varlığı bizim için natodan da önemli bir güvenlik sigortası. aksini hayal dahi edemiyorum.
    Cevapla
  • ismailarc 1 yıl önce Şikayet Et
    Ha abd şeytanı ha rus ayısı aynı Türkiyeye karşı 7 düvel bir olurlar
    Cevapla
  • israfil çengel 1 yıl önce Şikayet Et
    putin i seviıorum ABD hatta NATO dan daha güvenli.Türkiyedeki amerika ve nato üstlerini kapatalım bizde ne tırör kalır ne sorun sorun nato ve amerika natodan çıkalım yeni bir askeri pakt kuralım.
    Cevapla
  • Kelebek 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın üstlerini kapatsan ne olacak adam hertarafımıza üst kurdu rusdan asla dost olmaz natodan çıkmak akıllı olmaz dostumuz değil ne nato ne amerika en azından bir fren nato
    Cevapla
  • gardass 1 yıl önce Şikayet Et
    sen daha uyuyonmu emmi kurduk ve şimdi gelişiyo turan ve TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATImız vas gayrı en kısa zamanda iinşallah ato dan daha güvenilir ve saglam bir kuruluş olacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti