Ukrayna'da halk mumla aydınlanıyor

Rus ordusunun Ukrayna'daki kritik enerji altyapılarına yönelik son dönemlerde düzenlediği füze saldırıları nedeni ile elektrik kesintilerinin sürdüğü bazı bölgelerde halk çareyi mum yakmakta buluyor.

Ukrayna'da halk mumla aydınlanıyor
Ukrayna'da halk mumla aydınlanıyor
GİRİŞ 26.11.2022 01:50 GÜNCELLEME 26.11.2022 01:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rus güçlerinin saldırıları nedeniyle Ukrayna'da bazı şehir, kasaba ve köylerde su ve elektrik kesintileri devam ediyor.

23 Kasım'da Rus saldırıları neticesinde tamamen karanlığa bürünen Dnipro kentine bugün kısmen elektrik verilmeye başlandı. Elektrik olmayan semtlerde ise bazı kişiler, jeneratör veya akü kullanarak evlerini aydınlatıyor. Çoğu sivil ise karanlık evlerinde mumlarla aydınlanıyor.

"Su yok, sabah geldi ve yine kesildi. Elektrik de yok ama mumları kullanıyorum"

Güvenlik gerekçesi ile soyadını belirtmeyen 74 yaşındaki Galiya, Rus saldırıları sonucu birkaç gündür elektriksiz ve susuz olduklarını söyledi. Galiya, tüm zorluklara rağmen duruma alışmaya çalıştıklarını ifade ederek "Su yok, sabah geldi ve yine kesildi. Elektrik de yok ama mumları kullanıyorum. Şimdilik yeterli sayıda mum var." dedi.

Evdeki kullanım suyunu steril gazlı bezden geçirerek içme suyuna dönüştürdüğünü dile getiren Galiya, uzun yıllar önce annesinden bu yöntemi öğrendiğini söyledi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşın bitsin şu savaş yazık halkın ne suçu var..Bizim gibi sınır ötesinde terörle mi mücadele ediyorsunuzda bunu yan komşu birbirinize zulüm içindesiniz .ABD'nin Batının tuzapından sizlerde kurtulun..
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaziklar olsun nato nun cani cehenneme neden Ukraine Nato denen seytanlar yardim etmiyor
    Cevapla
  • Gulcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraine en büyük şeytan ve kendi problemi ile herkesi rahatsız ediyor.
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden etsin ? Halkların canı parası askeri neden kullanırsın kendini ukreyniya neden kendi basarmiyor ? Palyaconuz neden etkili liderlik sergileyemiyor içinde Türkiye'ye gelen boru hattininda dahil olduğu hatlara sabotajdan başka bişey bilmiyor, LANET UKRAYNA, KENDİSİNE İYİLİK YAPMAK İCİN UCURDUGUMUZ 2 NAKLİYE UCAGİMİZİ REHİN NEDEN ALDİ ???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı