NATO Genel Sekreterinden Türkiye'ye övgü

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasındaki rolünden duyduğu memnuniyeti bir kez daha ifade etti.

NATO Genel Sekreterinden Türkiye'ye övgü
NATO Genel Sekreterinden Türkiye'ye övgü
GİRİŞ 26.11.2022 16:15 GÜNCELLEME 26.11.2022 16:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Stoltenberg, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin girişimiyle düzenlenen "Ukrayna'dan Tahıl" zirvesinde Sovyet rejiminin 1932-1933 yıllarında Ukrayna topraklarında milyonlarca insanı aç bırakarak ölüme zorladığı Holodomor trajedisine değindi.

"Bugün Rusya, açlığı Ukrayna'ya karşı bir savaş silahı olarak ve dünyanın geri kalanı arasında bölünme ile daha fazla istikrarsızlık yaratmak için kullanıyor" değerlendirmesini yapan Stoltenberg, NATO müttefiklerinin ve AB'nin Ukrayna'dan kara yoluyla gıda taşıma çabalarını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Stoltenberg, şunları kaydetti:

"Özellikle NATO müttefikimiz Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler ile Karadeniz Tahıl Girişimi'ni uzatmak için verdiği desteği memnuniyetle karşılıyorum. Bir süre önce İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğümde Boğaz'daki tahıl gemilerini gördüm. Ukrayna limanlarından acil ihtiyacı olan savunmasız insanlara yiyecek, tahıl ve gübre alıyorlar."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • suphi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene Türkiye'ye teşekkür ediyorsunuz bunu fazlasıyla anladım. Ama Ukraniya'ya da destek ve teşekkürlerinizi dile getirip , Rusayada bastırması için yani barış tarafı olmayıp savaş tarafınızdaki öncülüğünüz ile, önceki yılın tahılı dünyaya dağılıyor ; Peki seneye nolacak. Savaş halindeki her iki ülke ekmediğini ve biçmediğini düşünürseniz kime nasıl teşekkür edeceksiniz ki dünya tahıla doysun. Akıllı hareket etmeli. Savaş sonlanmalı. Bunu anlayın artık.
    Cevapla
  • cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    anlamazlar dayıoliii
    Cevapla
  • Asli gibi.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibilerin ovgüsune ihtiyacimiz yok.. Teroristleri desteklerken yalandan tahil koridoru icin tebrik etmeyiniz.. Reis sizin icin actirmadi tahil koridirunu.. Fakir ulkelere gitsin diye actirdi.. Ama maalesef önce gözu doymaz zengin ulkelere gitti..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sizin gibi yüzsüzlerin, yalancıların, şeytan tüylülerin konuşmalarından bıktık.
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato boş lafları bırak. Türkiye'ye yardım et. Vesayet savaşı gereği satın aldığınız Yahudi Hristiyan teröristlerini öldürün. Nato İngiltere güdümünde hatırlatırım. Nato öncesi Rusya'ya sonrası İslam'a Müslümanlara karşı cephe almak için kurulmuştur. İyiki nato hariç kendi birliğimiz var. Bu örgütten bi halt olmaz. Çıkarcıların halinden Atilla anlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Natonunda sizin gibi yalancı ve kan emicilerinde inşallah kökleri kurur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak