Macron'dan beklenmeyen davranış! Türkiye'yi övdü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi anlaşmasındaki arabuluculuk rolünü övdü. Macron, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin devam ettirilmesini talep etti.

GİRİŞ 27.11.2022 00:54 GÜNCELLEME 27.11.2022 09:53
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Macron, Twitter'da paylaştığı videoda, Sovyet rejiminin 1932-1933 yıllarında Ukrayna topraklarında milyonlarca insanı aç bırakarak ölüme zorladığı Holodomor trajedisine değindi.

GIDA KRİZİ VE YOKSUL ÜLKELER...

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ukrayna-Rusya savaşının dünyayı gıda krizi tehdidiyle karşı karşıya bıraktığına işaret ederek, "En savunmasız ülkeler, istemedikleri bir savaşın bedelini ödememeli." dedi.

"TÜRKİYE'NİN ARABULUCULUĞU SAYESİNDE"

Avrupa Birliği'nin (AB) "dayanışma koridorlarıyla" şimdiye kadar Ukrayna'dan 15 milyon ton tahıl çıkarmayı sağladığını kaydeden Macron, "Birleşmiş Milletler (BM) Organizasyonu himayesinde, Türkiye'nin arabuluculuğu sayesinde müzakere edilen 'Karadeniz Tahıl Girişimi'nin' 120 gün uzatılması da en savunmasız ülkelere yardım etmek için gerekli. (Bu girişim) devam ettirilmeli." ifadesini kullandı.

Macron, Fransa'nın, Ukrayna'nın hediye ettiği 25 bin ton tahılının BM Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından Somali'ye sevkiyatı için 14 milyon dolarlık katkı sağladığını söyleyerek, Ukrayna tahılının Yemen ve Sudan'a sevkiyatı ve dağıtımı yapması için WFP'ye 6 milyon avroluk ek yardım yaptıklarını duyurdu.

NATO Genel Sekreterinden Türkiye'ye övgüNATO Genel Sekreterinden Türkiye'ye övgü

Zelenskiy'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürZelenskiy'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Türkiye’nin diplomasi zaferinin detayları ortaya çıktıTürkiye’nin diplomasi zaferinin detayları ortaya çıktı

AB'den Erdoğan ve Guterres'e tebrikAB'den Erdoğan ve Guterres'e tebrik

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 104
  • Çavuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Fas, Cezayir bir çok dünya ülkelerini siz sömürüb binlerce masum insanları katlet'medinizmi şimdi kalkmış hikaye anlatıyor o pis ağzınıza güzel kelime yakışmıyor, Büyük Türkiye senin iltifatına ihtiyacı yok Türkiye Doğru bildiğini her zaman yapar.
    Cevapla
  • Riza 1 yıl önce Şikayet Et
    REIS BASUMIZDA OLDUKÇA HEPSI tıpış tıpış EGILECEKLER
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan macron üç kuruşluk aklınla senin yapamadığını biz yapıyoruz çekemiyorum ama övmeyin de ihmal etmiyorsun ki ülkem madur olmasın yoksa işin zor hacı biz varsak sende sıkıntı yok biz yoksak Rusya Ukrayna seni kaile almaz ben oldum deme eğer biz dersek olur demezsek olmaz bunu unutma.
    Cevapla
  • AYYILDIZ 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi saatte olsun zamanına dek gelmiştir.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Hade ordan kim takar seni katar emirinin onune gecmek istedin nereye gidiyorsun kocum boyuna posuna bakmadan dediler simdide turkiyenin adini agzina aliyorsun gundemde kalmak icin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi