İsveç'ten Türkiye açıklaması: Terör yasası...

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, yılbaşında yürürlüğe girecek yeni terör yasasının uygulamasına yazdan önce başlayacaklarını söyledi.

GİRİŞ 30.11.2022 00:53 GÜNCELLEME 30.11.2022 10:00
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Kristersson, ülkesinin haber ajansı TT'ye yaptığı açıklamada, Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO Madrid Zirvesi'nde 28 Haziran'da imzalanan Üçlü Muhtıra kapsamında Stockholm'de gerçekleştirilen ikinci ortak mekanizma toplantısını değerlendirdi.

''TERÖR YASASI YAZDAN ÖNCE UYGULANACAK''

Toplantının verimli geçtiğini aktaran Kristersson, "Türk tarafı açıkça ilk defa memnuniyetlerini dile getirdi" dedi. Kristersson, yeni terör yasasına değinerek, "Bu yılın başında çıkacak ve terör örgütlerine katılmayı engelleyen terör yasasının uygulaması yazdan önce başlayacak. İsveç, Türkiye ile yapılan anlaşmaya uymaya devam ediyor" diye konuştu.

Türkiye'nin ne zaman İsveç'in NATO üyeliğini onaylayacağını bilmediğini söyleyen Kristersson, bunu Türkiye'nin bileceğini kaydetti. Öte yandan, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu Bükreş'te görüştü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Billström, "Görüşme oldukça verimli ve güzel geçti" dedi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 59
  • DEMİR 1 yıl önce Şikayet Et
    Terör Yasanız Bizi İlgilendirmez . Biz Türkiye Olarak Sonuca Bakarız . Türkiye Aleyhinde Hep Kararlar Alıyorsunuz , Terörle Beraber Ermeni Soykırımı Yasasınıda İptal Edin O Zaman Helal Olsun Diyelim . Zaman Aleyhinize İşliyor Bilesiniz . ..... Rusya Batıyı Hayal Ediyor , Yanınıza Gelmesi An Meselesi ....
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Aferim isveç... Ama yinede sana hiç güvenmiyorum
    Cevapla
  • önce vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    biz türk milleti olarak ve bizim milletimizin sesini dikate alıp dinliyorsanız kesinlikle bunların natoya girmesini istemiyoruz özelliklede bu seçim arifesinde bu rusya ukrayna savaşı bile hebsi bunların oyunları sakına bunların oyunlarına gelmemeliyiz en az 5.6 sene bekletilmeli tüm pilanları çözülüp ondan sonra bakılmalı bakın şimdide ukrayna PKK ya destek veriyor bu kadar savaşta insanlar yıpranmış bitmişler neyi direniyorlar sanıyorsunuz neden halen avrupa yardım ediyor sanıyorsunuz daha oyunları bitedide ondan bu adilerin
    Cevapla
  • Berk 1 yıl önce Şikayet Et
    3 hafta İsveçte kaldım geçen ay iş için, Avrupa bitiyor beyler.. Her yerde suriyeli, somalili, arap, tüm restoranların türklerin, yabancıların.. Avrupa bitiyor gözünüzde büyütmeyin ülkenize inanın güvenin. Toprak desen bizim burası cennet gibi, isveç kurak, sıkıcı bir yer 10 ay kar kış...
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalnızca İsveç değil tüm avrupa terörist sevicisi, çünkü bunlar üzerinden vekalet savaşları yürütüyorlar. Dolayısıyla mesele korku değil, eğer avrupa bunları istemesin bir günde çıkaracakları bir yasayla hepsini yok ederler.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa biteli yıllar oluyor, yalnızca devrilmesi kaldı bu da zamana bakıyor. Dolayısıyla bunu zaten avrupa ülkeleri kendileri de söylüyor, fakat bizdeki batı aşıkları ve Türkiye düşmanları bunları bilmek duymak istemiyorlar.
    Cevapla
  • ismail hakki efendi 1 yıl önce Şikayet Et
    55 yildir isvecte yasiyorum ISVEC PKK NIN USTUDUR BUGUNE KADAR YARDIM ETTILER BU HAINLERE SIMDIMI KESECEKLER YALAN ISVEC BILE KORKUYOR PKK DAN BUNLAR ÖDLEKTIR INANMAYIN Biz iyi biliriz bunlari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı