İsveç'ten Türkiye açıklaması: İlerleme sağlandı

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Türkiye ile yapılan NATO görüşmelerinde ilerleme sağlandığını ve çok yakında Türkiye'ye gideceğini belirtti.

İsveç'ten Türkiye açıklaması: İlerleme sağlandı
İsveç'ten Türkiye açıklaması: İlerleme sağlandı
GİRİŞ 30.11.2022 13:29 GÜNCELLEME 30.11.2022 13:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda dün Bükreş'te yaptıkları görüşmeyi ülkesinin devlet televizyonu SVT'ye değerlendirdi.

Billström, "NATO görüşmelerinde ilerleme sağlandı. Bunu dün Bükreş'te görüştüğümüz diğer meslektaşlarım da onayladı. Çok yakında Türkiye'ye gideceğim ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşeceğim. Orada birçok konuyu ele alma fırsatı bulacağız. Bu görüşmeyi de dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, ne zaman İsveç'in NATO üyeliğini onaylayacağını bilmediğini söyleyen Billström, "Sabit bir zaman dilimini işaret etmek yanlış olur. Ancak dün Bükreş'teki görüşmede ortaya çıkan, ilerleme sağlandıkça Türkiye'nin parlamentosu İsveç'in NATO üyeliğini onaylayacak bir noktaya gelebilir" dedi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ACABA NE İLERLEMESİ SAĞLANDI 1 tane bile terörist teslim edilmemişken ne ilerlemesi ÖYLE GÖZÜKÜYOR Kİ Türkiye'ye baskıyı arttırmışlar buna müteakipte ilerleme olmuş herhalde ,YANİ tehditler savurmuşlar, tabiki bu tehdidi İsveç değil kimin savurduğu herkes tarafından biliniyor
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 yıl önce Şikayet Et
    turistik tatiller bunlar (ne olduğu belirsiz) için beleşe olmamalı...
    Cevapla
  • İbraam 1 yıl önce Şikayet Et
    Akılları sıra başkan erdoğanı kandıracaklarını sanıyorlar.o teröristleri teslim edin natoya girin bukadar basit hala teslim edilmedi.abd izin vermiyor birkezdaha güvenilmez menfur devlet oldugu birkez daha kanıtlanmış olacak
    Cevapla
  • OSMANLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Teslim edeceksiniz hainleri Sizin yasanız bizi ilgilendirmiyor. Almanya PKK yı terör örgütü olarak görüyor ama beslemeye devam ediyor.
    Cevapla
  • Vatandaş! 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK bayrakları ile nereden nereye kadar ilerlediğinizi TÜRK halkı GÖRDÜ ! BOŞA GELMEYİN !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!