Afganistan'da medreseye saldırı: 15 ölü, 27 yaralı

Afganistan'ın kuzeyindeki Samangan vilayetinde medresenin girişinde öğle namazı sırasında meydana gelen patlamada 15 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı.

GİRİŞ 30.11.2022 18:15 GÜNCELLEME 30.11.2022 18:15
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Afganistan'ın Samangan vilayetinin merkezi Aybak kentindeki Cihadiye Medresesi'nin girişinde öğle namazı sırasında patlama meydana geldi.

Samangan Hastanesi tarafından yapılan açıklama, 15 kişinin hayatını kaybettiği, 27 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika& israil
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden Hep Müslüman Olan Ülkelerde Patlama Oluyor Niçin Bizanslılar da Olmuyor ???
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Deaş İslam tarihinde şiilerle başlayıp, haşhaşi, batini, safavi, Hizbullah, hizbuttahrir, elkaide gibi münafıkların İslami kimliklere bürünüp Müslüman olduklarını inandırmak için uydurmalık birkaç kafir öldürüp, şeriatı desteklemiyorlar bahanesiyle öldüklerinin %99'u Müslüman. Kafirler de karşılıklı dövüş olarak bu grupların öldürdükleri kafirleri bahane ederek sözde Müslümanların gaddar ve acımasız olduklarını ilan ediyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne garip çelişki ki hem müslümanım diyeceksin hem müslümanları öldüreceksin.Deaş abd nin suriyeye girmek ve dini islamı çok korkunç çok kötü bir din miş gibi gösterek müslümanların başına bela ettiği terör örgütüdür.İslamla uzaktan yakından hiç bir alakası yoktur.Katil abd,nin katil terör örgütü deaştır.
    Cevapla
  • Asyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika numarası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi