"Rusya, Tel Rıfat ve Ayn el Arab'a askeri güç gönderdi" iddiası

Rusya'nın, Türkiye-Suriye sınırına çok yakın noktalara askeri destek gönderdiği öne sürüldü. Tel Rıfat çevresini tahkim ettiği ifade edilen Rusya'nın, Ayn el Arab'ın (Kobani) dış mahallelerine de birlikler gönderdiği iddia edildi.

"Rusya, Tel Rıfat ve Ayn el Arab'a askeri güç gönderdi" iddiası
"Rusya, Tel Rıfat ve Ayn el Arab'a askeri güç gönderdi" iddiası
GİRİŞ 01.12.2022 14:07 GÜNCELLEME 01.12.2022 20:30
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Türkiye, Pençe Kılıç Hava Harekatı sonrası terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG'ye karşı kara operasyonuna hazırlanıyor. TSK'nın bu harekatla, Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn el Arab'taki (Kobani) terör varlığını hedef alması bekleniyor.

Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde komutanları ise, ABD ve Rusya'dan medet umuyor. SDG'nin Genel Komutanı Ferhat Abdi Şahin, Moskova ve Washington'a çağrılar yaparak, "Ankara'yı durdurun" mesajı verdi.

Teröristbaşı Abdi Şahin'den ABD ve Rusya'ya çağrı: Türkiye'yi durdurunTeröristbaşı Abdi Şahin'den ABD ve Rusya'ya çağrı: Türkiye'yi durdurun

SDG elebaşı Ferhat Abdi Şahin'den ABD'ye Türkiye çağrısıSDG elebaşı Ferhat Abdi Şahin'den ABD'ye Türkiye çağrısı

Türkiye'nin kara harekatı öncesi Rusya'dan terör elebaşı Abdi Şahin'e yeni teklifTürkiye'nin kara harekatı öncesi Rusya'dan terör elebaşı Abdi Şahin'e yeni teklif

"RUSYA TAKVİYE BİRLİK GÖNDERDİ" İDDİASI

Öte yandan, Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bölge sakinleri ve kuruluşları, Rusya'nın, Halep'in kuzeyine askeri destek gönderdiğini belirtti. Tel Rıfat'ta yaşayanlar, Rus askerlerinin bölgede olduğunu söyledi.

Türkiye sınırına 15 kilometre uzaktaki Tel Rıfat sakinleri, "Rus güçleri yakınlardaki köyde yollara barikat kurarak Türk güçleri ve Ankara'ya destek veren Suriyelilerle mesafe koydu" dedi.

HAVA ÜSSÜNE VE AYN EL ARAB ÇEVRESİNE TAKVİYE

Tel Rıfat'ta Türkiye'nin de desteklediği Suriyeli gruplar bölgenin kuzeyini kontrol ederken, Rusya destekli Suriyeliler ise güney bölümlerini kontrol ediyor.

Merkezi İngiltere'de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rusya'nın, Esad rejimi kontrolündeki Tel Rıfat yakınlarındaki hava üssündeki asker sayısını da artırdığını belirtti.

Harita: Suriye Gündemi

Gözlemevi Başkanı Rami Abdel Rahman, AFP'ye verdiği demeçte, "Rusya'nın bölgeye destek göndermesi Türkiye'nin operasyonunu durdurmak ya da yavaşlatmak için atılmış bir adım olabilir" dedi.

Gözlemevi'ne göre; Rus takviye kuvvetleri Ayn el Arab'ın dış mahallelerine de ulaştı.

Moskova yönetimi, 2019 yılında da terör örgütünün işgali altındaki bazı bölgelere, Türkiye'nin harekatını durdurmak için askeri güç göndermişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 163
  • böyle 1 yıl önce Şikayet Et
    bu saatten sonra kimse bizi ırgalamaz. biz ne yapacağımızı açıkça söyldik. kim nerede durmak istiyorsa orada dursun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA KARŞIMIZDA DURMAMALI rusyanin umarım bu güçleri kendi askerî kışlalarının içinde kalırlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA KARŞIMIZDA DURMAMALI rusyanin umarım bu güçleri kendi askerî kışlalarının içinde kalırlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA KARŞIMIZDA DURMAMALI rusyanin umarım bu güçleri kendi askerî kışlalarının içinde kalırlar
    Cevapla
  • Adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz daha çok bakarız, şimdi giremez isek birdaha giremeyiz.... Artık laf değil icraat önemli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor