Teröristbaşı Abdi Şahin'den ABD ve Rusya'ya çağrı: Türkiye'yi durdurun

Terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG'nin elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin, Türkiye'nin kara harekatı söyleminin ciddiye alınması gerektiğini belirterek, ABD ve Rusya'nın Ankara'yı durdurmasını talep etti.

Teröristbaşı Abdi Şahin'den ABD ve Rusya'ya çağrı: Türkiye'yi durdurun
Teröristbaşı Abdi Şahin'den ABD ve Rusya'ya çağrı: Türkiye'yi durdurun
GİRİŞ 24.11.2022 06:02 GÜNCELLEME 24.11.2022 06:07
Bu Habere 255 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG'nin elebaşlarından "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Al Monitor'den gazeteci Amberin Zaman'a konuştu.

Suriye'ye kara harekatı başlatılıyor! Erdoğan 'sadece başlangıçtı' diye duyurduSuriye'ye kara harekatı başlatılıyor! Erdoğan "sadece başlangıçtı" diye duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'ye kara harekatı mesajı: Yolun sonu geldiCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'ye kara harekatı mesajı: Yolun sonu geldi

Türkiye'nin, son yaptığı Pençe Kılıç Hava Harekatı'yla SDG'nin sözde karargahının da hedef alındığını belirten Şahin, "Türkiye'nin en çok arananlar listesindesiniz. O saldırının hedefi siz miydiniz?" sorusuna, "Bunu kesin olarak söyleyemem. Ama şu da bir gerçek ki Türkiye geçmişte birkaç kez beni öldürmeye çalıştı ve faaliyetlerimi burada yürüttüğüm biliniyor" yanıtını verdi.

"ABD VE RUSYA, TÜRKİYE'Yİ DURDURMALI" MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "kara harekatı" çıkışını ciddiye aldıklarını kaydeden teröristbaşı, "Özellikle ABD ve Rusya nezdinde Türkiye'yi caydırmak için ciddi bir çaba olmazsa bunu yapacaklardır" diye konuştu.

ABD, Rusya ve Fransa'dan Pençe Kılıç açıklamasıABD, Rusya ve Fransa'dan Pençe Kılıç açıklaması

ABD'nin tavrının Türkiye'nin "tehditlerine" karşı yeterince güçlü olmadığını söyleyen SDG'nin sözde Genel Komutanı, TSK'nın Rusya ve ABD'nin onayı olmadan kara harekatı yapmasını beklemediğini belirtti:

"Rusya, Türkiye'nin kara harekatına karşı çıkıyor ama bu yeterli değil. Ayn el Arab (Kobani), Münbiç, Türkiye'nin hedef aldığı tüm bölgeler Rusya'nın kontrolünde. ABD'nin de Suriye konusunda daha net bir politika belirlemesi gerekiyor. DEAŞ ile savaşmaktan öte bir stratejileri yok ve kontrolümüz altındaki bölgelerin geleceğine ilişkin net bir politika formüle edemediler. Eğer bir kara operasyonu olursa, bunun nedeni bu iznin verilmiş olması veya (Rusya ve ABD'nin) sessiz kalmayı seçmesidir."

"ASIL HEDEFLERİ AYN EL ARAB (KOBANİ)"

Teröritbaşı Ferhat Abdi Şahin, Türkiye'nin olası kara operasyonu hakkında bir soruya, "Son zamanlarda Münbiç'ten bahsediyorlar ama asıl hedeflerinin Kobani olduğuna inanıyoruz. Kobani, bizim için son derece semboliktir. DEAŞ'la ile mücadelenin başladığı yer burası" sözleriyle yanıt verdi.

"BİZİ YIKMAK İSTİYORLAR"

Türkiye'yi, "Suriye'de, Irak'ta, İran'da veya Türkiye'nin kendi içinde olsun, her yerde Kürtlerin kazanımlarına karşılar" diyerek Kürt düşmanı gibi göstermeye çalışan SDG'li Şahin, "Bizim özerk yönetimimizi yıkmak istiyor" dedi.

Fotoğraf 2020'de çekilmiştir: Amberin Zaman ve Ferhat Abdi Şahin

DEAŞ KILIFINI KULLANDI: BÜYÜK BİR SAVAŞ OLACAK VE HERKES ZARAR GÖRECEK

Amerikan haber ajansı Associated Press'e (AP) de konuşan "Mazlum Kobani" kod adlı terörist, "Türkiye, daha fazla toprağımızı işgal edemeyecek ve büyük bir savaş olacak. Türkiye herhangi bir bölgeye saldırırsa savaş tüm bölgelere yayılacak. Bundan herkes zarar görecek. Türk saldırıları bizi meşgul ettiği için uluslararası koalisyon ile DEAŞ'a karşı yürüttüğümüz faaliyetler durdu. Ruslarla koordinasyonumuz ve çalışmamız da etkilendi" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 255
  • ¥^£M@z 1 yıl önce Şikayet Et
    At hırsızı nelerde bilirmiş angut coğrafyanın baş belası vursan ölür vurmasan muzu olur. Dunya fokur fokur kayniyo herifteki rahatlığa bak.hic bisey bilmiyosan pes edin angutlar.turkiye ne yapsa genede yaranamaz açılım dediniz gacilim dediniz olmadı dünyada siyaset bitti tıkandı yani cicim ayı bitti işin ciddiyetiyle alay ediyorsunuz.kimse kimseyi laf olsun diye kayirmaz peki siz abd ye ne vereceksiniz.abd ye vereceğiniz tek şey coğrafyada kaos çıkarmak. Eminim abd ağzı kulaklarında kıs kıs gülüyordur
    Cevapla
  • şubatlı 1 yıl önce Şikayet Et
    onların işleri varmış sen durdur haydut siyon köpekleri aga babanız başka kimler var onlarıda alın
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    kçamak için sivil halkın arasından etek giymek için prova yapmaya başlayın başka türlü kaçamazsınız.... kaçarsanızda giysilerininden yürüyüşünüzden anlarız yerel halk bilgilenidirildi etekli kaçaşlara hainlere fırsat vermeyin...
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Söyledikleri 6+1 masadan bazılarının söyledikleri ile birebir uyuşuyor.
    Cevapla
  • adem38 1 yıl önce Şikayet Et
    etek giymeye hazır ol. geliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı