ABD, Almanya ve Fransa'dan Türkiye açıklaması: Güçlü şekilde karşıyız

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar telefonda görüştü. Austin, "Türkiye'nin Suriye'de yeni bir askeri operasyon düzenlemesine güçlü şekilde karşıyız" derken, Bakan Akar da 51. maddeyi hatırlattı.

ABD, Almanya ve Fransa'dan Türkiye açıklaması: Güçlü şekilde karşıyız
ABD, Almanya ve Fransa'dan Türkiye açıklaması: Güçlü şekilde karşıyız
GİRİŞ 01.12.2022 19:15 GÜNCELLEME 01.12.2022 19:34
Bu Habere 351 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün telefonda görüşmüştü.

Görüşmeye ilişkin ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) bugün yapılan yazılı açıklamada, Lloyd'un Akar'a, 13 Kasım'da İstanbul'da meydana gelen saldırıda ve ardından Türkiye'nin güneyinde meydana gelen saldırılarda hayatını kaybedenler için taziyelerini sunduğu ve ABD-Türkiye stratejik ilişkisinin önemini bir kez daha teyit ettiği kaydedildi:

"Austin ayrıca, DEAŞ'ı yenmek için Suriye'de yerel ortaklarla birlikte çalışan ABD personelinin güvenliğini doğrudan tehdit eden son hava saldırıları da dahil olmak üzere, Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye'de tırmanan eylemlerden duyduğu endişeyi dile getirdi. Bakan Austin, gerilimin düşürülmesi çağrısında bulundu ve Bakanlığın Türkiye'nin Suriye'de yeni bir askeri operasyon düzenlemesine güçlü karşıtlığını paylaştı."

BAKAN AKAR'DAN DA 51. MADDE HATIRLATMASI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) dün yapılan açıklamada ise, Akar ile Austin'in görüşmesinde ikili ve bölgesel savunma ile güvenlik konuları ele alındığı kaydedilmişti.

Görüşmede Bakan Akar'ın, Türkiye ve ABD'nin iki önemli müttefik olduğunu belirterek, "Milletimizin ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak üzere Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında terörle mücadele operasyonlarının yapıldığını" bildirdi.-ği aktarılmıştı.

Terörle mücadelede iş birliği ve dayanışmanın bölgesel ve küresel barış ve güvenliğe katkı sağlayacağını, bu kapsamda DEAŞ ve diğer tüm terör örgütlerine karşı iş birliğine hazır olunduğunu vurgulayan Akar, operasyonlarda tek hedefin teröristler olduğunu, koalisyon güçlerine veya sivillere zarar verilmesinin asla söz konusu olmadığını dile getirmişti.

'Rusya Türkiye'nin harekatı öncesi Tel Rıfat ve Ayn el Arab'a askeri güç gönderdi' iddiası"Rusya Türkiye'nin harekatı öncesi Tel Rıfat ve Ayn el Arab'a askeri güç gönderdi" iddiası

ALMANYA VE FRANSA'DAN DA AÇIKLAMA

Öte yandan bugün, Fransa ve Almanya'dan da Türkiye'nin olası kara harekatıyla alakalı yeni açıklamalar geldi.

Fransa Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Fransa, Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta DEAŞ'a karşı kaydedilen ilerlemeyi tehdit eden saldırılarından duyduğu derin endişeyi Ankara'ya iletti" denildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da "Türkiye'yi Suriye'nin kuzeyini karadan işgal etmekten ve Irak'ın kuzeyine askeri saldırı düzenlemekten kaçınmaya" çağırdı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 351
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok alcaksin ABD sen terörün kaynağı yalan ve iftiradan utanmaz güven vermeyen zorba zalim iğrenç bir devlet oldun. Dünya milletleri seni tanıdıkça uzaklaşacak , kaybedeceksin dağılacaksin.
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye Yunanistan i bir şekilde Ukrayna savaşına dahil etmeli böylece Ortodoks birliğini kıyamete kadar yıkmayı. Yunana 1 milyon zayiat verdirirsek aklı başına gelir
    Cevapla
  • Medine Ğ. 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaş dileyenin evi yıkılsın derim
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Suudi kuveyt benzeri rejimlerin ideolojilerinin daesten farkı nedir? Suudi arabistan desteğini çekene kadar daes öcü değildi ne zaman suudiler desteğini çekti ondan sonra o örgüt çıldırdı öcü oldu. Vahhabi ideolojisi. Suudilerden daesin farkı ne? Muhtemelen onların kurdugu orgut, madem biri savaşacaksa bu çok kötü bişeyse suudiler yada ırak savaşsın, avrupa abd niye maydanoz oluyor? Devlet bile değil bu bi kaç bin kişilik bi örgüt yabancı bir gucun bi başka ülkedeki bir örgütü temizlemesi mümkün değil. Maksat daesmi yoksa türkiyeyi işgal yolunda us elde etmek mi? Bizim dışişlerinin bunu sorması gerekir.
    Cevapla
  • Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim askerim benim vatandaşım ölüyor size ne oluyor ben vatanımı korumak için bu millet her şeyi yapar nokta.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların orada bulunmasının sebebi kendi kurdukları örgütlere her türlü desteği sağlamak,En büyük terörist ABD,dir
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne uzatıyorsun gireceksiniz giren da abd alman Fransız bizim dostumuzmu ki onların sözüne bakalım
    Cevapla
  • Tirtak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence dostumuz Almanya'da kaç milyon Türk var dostumuz olmasaydı sanırım ne Almanya ne de Fransa nede diğer ülkelerde milyonlarca türk olmazdı
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ile karsi , karsi'ya mutlaka gelmeliyiz ; Evet , var ya da yok olma meselesi'dir bu bizim isler !
    Cevapla
  • Hasan çakmak 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!