Nijerya'da 44 Boko Haram üyesi etkisiz hale getirildi

Nijerya'nın kuzeydoğusunda, terör örgütü Boko Haram'a yönelik düzenlenen operasyonlarda 44 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Nijerya'da 44 Boko Haram üyesi etkisiz hale getirildi
Nijerya'da 44 Boko Haram üyesi etkisiz hale getirildi
GİRİŞ 02.12.2022 03:21 GÜNCELLEME 02.12.2022 03:21

Nijerya Savunma Bakanlığı Medya Operasyonları Direktörü Musa Danmadami, ordunun 17-27 Kasım'da Borno eyaletinin farklı bölgelerinde terör örgütü Boko Haram'a karşı hava ve kara operasyonları düzenlediğini açıkladı. Danmadami, operasyonlarda 44 Boko Haram üyesinin öldürüldüğünü, 47 teröristin de yakalandığını kaydetti.

Operasyonlarda teröristlerin rehin aldığı 10 kişinin kurtarıldığını aktaran Danmadami, 52 silah, 9 motosiklet ve önemli mühimmatın da ele geçirildiği bilgisini paylaştı. Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren Boko Haram'ın, 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel terör eylemlerinde 20 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

Terör örgütü, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün, Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi hayatını kaybetti. Ülkede, terör saldırıları ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar